Сомборско „Зеленило“ обнавља и гради сеоска игралишта

СОМБОР: Безброј пута је поновљено у Сомбору да се локална самоуправа и њена јавна предузећа труде да подједнако воде бригу о самом граду, али и насељеним местима у његовој околини.
sombor igraliste
Фото: Dnevnik.rs

Управо на том фону су средином ове седмице радници Радне јединице „Механизација и одржавање“, овдашњег Јавног комуналног предузећа „Зеленило“ отпочели изградњу новог дечијег игралишта у Бачком Брегу, како би малишани из села, које се налази на самој граници са Мађарском, имали колико-толико исте услове за игру, забаву и разоноду као и њихови вршњаци у граду.

Грађевински оперативци „Зеленила“ обавили су најпре, радове на ископу земље и уграђивању бетонске подлоге, да би потом, уследило постављање справа за разоноду. За неколико дана, кад бетонска подлога стврдне, на игралишту ће бити постављене све предвиђене справе тако омиљене деци као што су љуљашка, клацкалица, тобоган, вртешка и пењалица, заједно са припадајућим мобилијаром, клупама и кантама за отпад.

Да се неће на овоме стати, односно да новим игралиштем неће бити обрадовани само малишани у Бачком Брегу, чије житеље у Сомбору оД давнина колоквијално крсте као Бережане, сведочи и то што у „Механизацији и одржавању“ за наредне дане најављују изградњу новог игралишта и у Бачком Моноштору, као и обнову игралишта у Колуту и Ранчеву, салашком насељу код Сомбора.    

М. Мћ

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести