Горан Тркуља поново у дресу Војводине

Пивотмен Горан Тркуља вратио се у редове Рукометног клуба Војводина пошто је прошлу сезону провео у Металопастици, а претходну у мађарском Комлу. Рођени Бањалучанин једно је од пет појачања тренера Бориса Ројевића.
goran trkulja
Фото: Youtube Printscreen

„Нисам пуно размишљао када је стигао позив из Војводине зато што су се после првог разговора поклопиле моје и амбиције клуба за наредну сезону. Новосађани желе још трофеја, а сваки играч, такође, тежи да узме што више пехара. Надам се да ћемо наставити тај низ и да ћемо донети седму титулу у Нови Сад. У првом наврату је било све идеално и захвалио сам се тада управи која ми је омогућила да одем у иностранство“, истакао је Тркуља. 

Прошле сезоне трка за титулом била је никада неизвеснија. Железничар је био на корак до историјског успеха, али је Металопластика победила у Шапцу, срушила снове Нишлијама, а Војводини су се отворила врата за одбрану титуле.

„Искрено, мислим да последњих година није била квалитетнија завршница првенства. У плеј–офу су екипе биле изједначене. Без обзира што је Звезда била на крају последња са једним бодом, сваком је могла да помрси рачуне. Тако се поклопило да смо у последњем колу ми фактички погурали Војводину да освоји титулу. Ми смо наравно играли, пре свега, за бољи пласман у лиги. Војводина је по мом мишљењу и заслужила титулу, једини је клуб који је славио у Шапцу“, објаснио је Тркуља.

Он ће уз голмана Светислава Веркића бити најстарији у новом саставу Војводине и имаће велику улогу у раду са млађим играчима.

„Ако изузмемо Веркића, ја сам са 32 године најстарији, остали су млади, перспективни играчи, од којих доста њих има искуство играња Суперлиге, али има и оних који нису никада изашли на терен у том рангу. То ће се све уз добар рад надоместити и бићемо прави ове сезоне“, закључио је искусни пивотмен.

Многи сматрају да ће Тркуља бити идеалан спој са младим Ратковићем.

„Он је одиграо последњих пет утакмица у плеј офу фантастично и сасвим заслужено је добио позив селектора за Медитеранске игре. Тркуља је  перспектива не само Војводине, него и националног тима“, истакао је Горан Тркуља.

К. Бугарски

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести