Клоп: Било је баш бучно, Павков није изненађење (фото)

БЕОГРАД: Тренер фудбалера Ливерпула Јирген Клоп честитао је победу Црвеној звезди у Лиги шампиона 2:0 и поручио да његов тим мора много боље уколико жели у другу фазу.
Crvena zvezda Liverpul/Fonet/Aleksandar Barda
Фото: Фонет/Александар Барда

"Било је тешко, атмосфера невероватна, фудбалска, било је доста бучно, поготово после другог гола, али могло је да се игра. Добро смо почели, али је после промашаја Стариџа све кренуло низбрдо, примили смо два гола. У наставку смо били бољи, али нисмо стварали шансе, сем у финишу", рекао је Клоп на конференцији за медије.

Он је истакао да га Звезда није изненадила тактички, да је све било слично као у Ливерпулу, с тим да не његов тад тамо одиграо боље.

На питање да прокоментарише игру двоструког стрелца Милана Павкова, Клоп је рекао:

Фото: Fonet/Aleksandar Barda

"Знали смо га, али нисмо баш очекивали да постигне два гола" (смех). "Он је променио меч против Салцбурга, одиграо је фантастичан меч, други гол је посебно сјајан, мислим да је сам себе изненадио", поручио је немачки стручњак.

Фото: Crvena zvezda Liverpul/Fonet/Aleksandar Barda

Павков је побрао велике симпатије, а људску величину потврдио је тиме што се придружио Звездиним играчима и током меча носио симбол Наталијина рамонда којим се у Србији обележава Дан примирја у Првом светском рату.

Милојевић: Ми смо вечерас исписали историју
Фото: Crvena zvezda Liverpul/Fonet/Aleksandar Barda

Тренер Црвене звезде Владан Милојевић поручио је да би сви навијачи требало да уживају у овом великом успеху.

„Једно дивно вече за нас, мислим да смо одиграли добру и квалитетну утакмицу. Знали смо ко је Ливерпул и они ће се борити за освајање пехара у Лиги шампиона. Договорили смо се да одрадимо неке ствари, парирали смо добро. Са два гола заостатка, они су појачавали ритам. Моји играчи су одиграли срцем и дали последњи атом снаге. Победу посвећујемо нашим навијачима јер за ово се живи. У овом тренутку играју велики буџети, али драго ми је због ове атмосфере и ова генерација је исписала историју. Уживаћемо у овој вечери и онда идемо даље – изјавио је Милојевић на конференцији за медије.

Милојевић је признао да је ово његова највећа победа у тренерској каријери.

„Имамо три феноменална противника и за нас је ово једно велико искуство. Лига шампиона је велико такмичење. Ово је први корак који смо направили ка повратку Звезде на место је које јој припада. Јесте ово највећа победа у мојој каријери, али ја се радујем сваком успеху. Анализираћемо на који начин смо победили и нешто смо добро научили из претходних мечева.

„Причао сам да је наша историја била сјајна, а видећемо у будућности ће где се ова победа сврстати. Нећу да издвајам појединце, цела екипа је била фасцинантна. Драго ми је због Павкова који је показао како један спортиста награђен за поштен рад. Када сте мирни и чекате своју шансу, он је искористио као и Јованчић. Они су играчи који нису дошли помпезно и када радите поштено то вам се враћа. Ја у то верујем – истакао је Милојевић.

Тренер Звезде прокоментарисао је и шта је рекао играчима, као и неколико повређених фудбалера.

„Једноставно је ово лепо и надам се још већим победама, ово је печат нашег рада. Верујем у ову екипу, добро их познајем и утакмице на страни тамо нисмо били ми. Били смо на минимуму, тражио сам да уживају, да преузму одговорност и буду оно што јесу. Једноставно, није им лако да играју са екипама које кажњавају сваки празан ход. Стадион је био крцат, имали смо енергију и нисам желео да се оптерећују поразима. Они су их оптеретили и рекао сам да све иде на моју душу. Рекао сам да верују у себе у тим.

„Стојковић има малу дисторзију, Чаушић је имао проблем са препонама, али одиграо је до краја.

Павков: Као Жигић, најавио сам гол Ливерпулу

Фудбалер Црвене звезде Милан Павков, са два гола јунак победе над Ливерпулом (2:0) у Лиги шампиона, поручио је да је пре меча најавио да ће бити стрелац.

"Сви смо пресрећни, победили смо велики тим. Дао сам два сјајна гола, а пре неколико дана сам најавио да ћу бити стрелац против Ливерпула. Била су два и они су ми најдражи", рекао је Павков новинарима после утакмице у Београду.

Високи нападач још није свестан свега што је урадио.

"Немам емоције и осећања, још сам под утиском. Још нисам сумирао све, стижу ми поруке са свих страна, још их нисам отворио јер ми је батерија у телефону на измаку".

Баш у тренутку док је причао са новинарима поред њега прошао је директан чувар и најскупљи дефанзивац у историји фудбала Вирџил ван Дајк.

"Не јавља се", уз осмех одговара Павков на шалу.

Павков признаје да му пријају поређења са Николом Жигићем.

"Жигић је за себе, ја за себе. Драго ми је када ме пореде са њим, имамо неких сличности па и његов гол против Роме личи на овај. Разлог више да се радујем", додао је Звездин херој.

Дегенек: Ливерпул нас потценио и платио грешку

Фудбалер Црвене звезде Милош Дегенек каже да је Ливерпул потценио његов тим и за то платио поразом у Београду.

"Увек разнишљамо о победи пре меча, па чак и против Ливерпула. Мислим да су нас потценили и платили су грешку. Овај тријумф не може да се пореди ни са једним, а посебно ми је драго због два гола Павкова", рекао је Дегенек новинарима после меча.

Како наглашава, Звезда је одиграла феноменално и потпуно заслужила да постане први српски клуб са победом у Лиги шампиона.

Истовремено, није желео да пада у еуфорију, подсетивши и на високе поразе у Ливерпулу и Паризу.

Фото: Crvena zvezda Liverpul/Fonet/Aleksandar Barda

"Не вири нико из џепа, сећате се пре две седмице причало се да нисмо за Лигу шампиона. Сад иде прича да смо предобри. Морамо још много да радимо да играмо овакве утакмице. Код куће смо супер, у гостима смо примили 10 голова, али нисмо ми џак за пуњење".

Открио је и да је после меча причао са Џејсом Милнером и да му је пренео да никад није играо у оваквој атмосфери.

Његов саиграч Мохамед Ел Фарду Бен каже да је победа фантастична.

"Невероватно, била је сјајна атмосфера, све је" горело". Нисмо имали шта да изгубимо, а на крају смо победили. Павков је био одличан, нека настави овако", закључио је Бен.

Звезда савладала вицепрвака Европе

Црвена звезда - Ливерпул 2:0 (2:0)

БЕОГРАД: Стадион “Рајко Митић”, гледалаца: 55.000, судија: Матеу (Шпанија), стрелац: Павков у 23. и 29. минуту. Жути картони: Марин (Црвена звезда), Лалана (Ливерпул).

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Борјан 7, Стојковић 6,5 (Гобељић 7), Савић 7, Дегенек 7, Родић 7, Јованчић 7, Крстичић 7 (Јовичић 6,5), Срнић 7, Бен 7, Марин 7,5 (Чаушић 6,5), Павков 8.

ЛИВЕРПУЛ: Алисон 6, Александер-Арнолд 6 (Гомез 6), Матип 6, Ван Дајк 6, Робертсон 6,5, Милнер 6,5, Лалана 6,5 (Ориги 6), Вајналдум 6, Салах 7, Стариy 6,5 (Фирмино 6,5), Мане 7.

Фудбалери Црвене звезде остварили су херојски успех савладавши фантастични Леверпул у 4. колу Лиге шампиона. Првак Србије је приказао изванредан фудбал и победио вицешампиона Европе.

Као и на “Енфилду” наш тим је кренуо врло одговорно, и растрчано у нападу. Београђани су добро затварали бочне позиције Енглеза, које су и најјаче и онда своју прилику тражили из контри. Тек повремено “црвени” су прелазили по левој страни, дубинским лоптама, где брзоногом Манеу није могао да парира Стојковић. Ипак, први ударац су имали наши момци, довољно да се Ливерпулу покажу зуби. Црвено-бели су добро комбиновали у нападу, Марин се истакао као прави плејмејкер и било је доста лопти у шеснаестерцу Ливерпула. То су знали да препознају и навијачи нашег шампиона, тако да је било милина бити на стадиону “Рајко Митић”. Силне уздахе изазвао је Савић у 16. минуту, када је из окрета шутирао тик изнад гола Енглеза. Али, Мане је био незаустављив по левој страни, па је наместио шансу Стариyу који је шутирао изнад пречке. Стојковић просто није имао испомоћ на том боку и није могао много да уради. А онда, еуфорија на стадиону срвено-белих. Марин је са десне стране извео корнер, а Павков главом застресао мрежу Алисона!

Оно што је било евидентно, Звезда је била озбиљнији тим у првих пола сата и прави такмац за Лигу шампиона. Павков је био изванредан и у 30. минуту после соло продора постигао сјајан гол са преко 20 метара. Високи центарфор је био прави меч-винер и показао квалитет врхунског нападача. Стицао се утисак да су гости подценили нашег представника, изостале су њихове препознатљиве агресивности, углавном су се сконцентрисали на позиционе нападе и кратке пасове. А фантастично је било како је у нападу деловао тандем Звезде Стојковић-Павков, па је високо центарфор нашег шампиона био константна опасност за гол “црвених”.

Да је враг однео шалу схватили су Енглези и у другом полувремену увели у игру Фирмина и Гомеза. Али, Звезда је боље почела наставак и за кратко време извела два опасна напада. Код једног од њих лопта је у руку у казненом простору погодила Милнера, а судија Матеу погрешио је што тада није свирао најстрожу казну. Енглези су се тргли, покушавали, али до гола нису могли. Променили су и позиције на терену, па је тако Салах заиграо шпица, Мане је отишао на десну страну, а Фирмино на леву, али - није ишло. Ливерпул је био потпуно немоћан, комбиновање кратким пасовима је било неплодоносно, згуснута средина нашег тима је добро покривала простор. Тек у 71. минуту покушао је Салах, али је Борјан сјајно интервенисао.

Последњу прилику за преокрет Енглези су пропустили у 83. минуту када је Салах шутирао искоса, с леве стране, а Борјан интервенисао.

Остало је 2:0 и велико славље нашег шампиона.

И. Лазаревић

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести