У Темерину радови касне, али не стоје

ТЕМЕРИН: Реконструкија старог дела централног вртића Предшколске установе „Вељко Влаховић” у Темерину, неће бити завршена како је било планирано половином новембра, али неће пуно ни каснити.
temerin
Фото: Dnevnik.rs

Речено је то током посете председника општине Темерин Ђуре Жиге, који је са сарадницима обишао објекат, не би ли видео како радови одмичу.

Подсећамо да реконструкција старе зграде вртића од пода до таванице кошта више од 32 милиона динара, с тим што Управа за капитална улагања АП Војводине финансира већи део трошкова, док други део сноси Општина Темерин.

- Морамо да сачекамо да се кошуљица добро осуши, да се паркет не би подигао уколико се стави на влажну подлогу, па од брзине којом се буде сушила подлога, зависи да ли ће се испоштовати рок – појаснио је Ференц Каса, из надзора радова.  Председник општине Ђуро Жига напоменуо је, да је планирано и проширење зграде вртића у Темерину, на тај начин што се планира куповина куће која се продаје, а налази се уз централни објекат. Потреба за ширењем вртића због већег броја деце је, свакако, добар знак, истичу Темеринци.

Најављујући инвестиције за догодине, Жига је истакао да је завршена јавна набавка за наставак градње канализационе мреже.

- Вредност ове инвестиције је 35 милиона динара од чега је десет милиона обезбеђено од Покрајинског секретаријата за пољопривреду, водопривреду и шумарство, а преостали новац из локалног буyета. Подршку од Управе за капитална улагања у износу од око 50 милиона динара, Општина Темерин добила је за реализацију Пројекта изградње кружне саобраћајнице на улазу у Бачки Јарак из правца Новог Сада - предочио је Жига и додао да ће од наредне године почети и реконструкција Основне школе „Кокаи Имре” где ће радови коштати  82 милиона динара.

У плановима је и улагање 56 милиона динара у реконструкцију Основне школе „Данило Зеленовић” у Сиригу, а Општина Темерин очекује да буде део пројекта из области заштите животне средине, вредног 30 милиона евра, који ће омогућити изградњу пречистача фекалне канализације, најавио је председник темеринске општине Ђуро Жига.

З. Делић

Јаслице у Бачком Јарку

Ђуро Жига је предочио да су у току завршни радови на вртићу у Сиригу, а потом на ред долази доградња дела вртића у Бачком Јарку, што је намењено за малишане јасленог узраста. -Педесетак деце је на листи чекања, највише јасленог узраста, управо зато што немамо јаслице у свим објектима - навео је Ђуро Жига.- Искрено се надамо да ће, отварањем јаслица у Сиригу, а касније и у Бачком Јарку, овај проблем бити решен и сва деца примљена.


Пројекат „Темеринска хроника” реализовала је „Панонија медиа” у сарадњи са „Дневником”. Ставови изнети у овом тексту нужно не изражавају ставове локалне самоуправе, која суфинансира пројекат.,

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести