Нови, седми пораз Новосађана у СЛ

ЛУЧАНИ: Ништа ново није виђено на гостовањима Војводине.
д
Фото: Ј. Грлић

И поред сасвим солидне партије, Новосађани су претрпели нови, седми пораз у Суперлиги Србије, остајући без моћи да савладају голмана ривала. У Лучанима су имали прилике за то, али неспретност стрелаца и добре голманске одбране онемогућиле су их да стигну макар до бода.

Први су запретили Новосађани у 11. минуту када је шутирао Езе са 18 метара, али веома непрецизно, да би у 23. минуту Новосађани тражили прекршај за најстрожу казну, када Исмаил Фофана био срушен у шеснаестерцу, али је судија Лукић после краћег размишљања дозволио да се игра настави. Домаћин је запретио тек у 28. минуту, али је голман Роцков био опрезан и отклонио опасност.

Међутим, у 33. минуту догодио се, испоставиће се, тренутак одлуке. Павловић је добио лопту у простор, на њега је у шеснаестерцу стартовао Саничанин и арбитар је показао на белу тачку. Уследили су протести играча у црвено-белим дресовима, наравно без ефекта, а сигуран реализатор настроже казне био је Александар Пејовић. Од тог тренутка Војводина је била приморена да јури резултат, а познато је да новосадски тим има доста проблема са реализацијом.

У 39. минуту, после асистенције Милојевића, у доброј ситуацији био изблокиран Фофана, а у 41. минуту Арсић је главом упутио лопту ка голу, међутим, Росић је атрактивно одбранио. Најбољу прилику у првом полувремену гости су имали у 44. минуту када је Фофана смирио лопту после Гојкова уследио је добар шут и још боља одбрана Росића.

Друго полувреме почео је сјајном прилику коју је имао играч Младости Радивојевић, али је Роцков у два наврата одлично интервенисао. У 50. минуту у шеснаестерцу Лучанаца пао је Винсент Езе, али је арбитар остао нем, упркос протестима с клупе Војводине. И у 61. минуту Езе се нашао на трави у казненом простору, али је овог пута арбитар Лукић одлучио да му покаже жути картон због симулирања. Само минут касније опасно је припретио Предраг Павловић, чији шут је отишао замало поред гола. Распламсало се у тим моментима игра а у 67. минуту велику прилику имао је Езе чији је ударац голман Младости укротио. И два минута касније могла је Воша до изједначења, на њену жалост шут Гојкова завршио је поред гола.


Окука: Честитам екипи Младости

По завршетку утакмице тренер Војводине Драгомир Окука био је веома кратак.

- Честитам екипи Младости на потпуно заслуженој победи. Публика је могла да прати веома занимљиву утакмицу у којој смо имали три-четири одличне прилике, али нам је слаба реализација велики проблем. Младост је рано постигла гол, морали смо да јуримо предност, али без поготка, наравно, бољем нисмо могли да се надамо.

Тренер екипе Младости Ненад Миловановић овако је видео сусрет:

- Прибојавао сам се дуела с Војводином, јер смо имали велике кадровске проглеме. Срећом, момци су одиграли добар сусрет и мислим да смо били управо за тај један гол бољи ривал. Прилике је имала Војводина, али чини ми се да су наше биле још повољније. Све у свему, ово је био реалан исход.


Домаћин је увидео да је напад најбоља одбрана и почео је да преузима иницијативу, па је Лазар Јовановић у 72. и 75. минуту имао две добре прилике, Роцков је први пут избио лопту у корнер, а други пут је крило Лучанаца шутирао преко гола.

Коначно у 90. минуту директан црвени картон, ваљда због приговора, добио је капитен Војводина Никола Антић, а убрзо је судија Лукић означио крај утакмице.

Стадион Младости, гледалаца 400, судија: Лукић (Београд), стрелац: Пејовић у 34. минуту (из пенала). Жути картони: Синђић, Пешић, Андрић, Тумбасевић (Младост), Саничанин, Граовац, Езе (Војводина). Црвени картон: Антић (Војводина).

МЛАДОСТ: Ростић 7, Синђић 7, Пејовић 7, Пешић 6,5, Одита 7,5, Радивојевић 7 (Лековић), Андрић 6,5, Тумбасевић 7, П. Јовановић 7, Л. Јовановић 6,5 (Маркоски), Павловић 7 (Јевремовић).

ВОЈВОДИНА: Роцков 7, Саничанин 6,5, Арсић 6,5 (Гајић 6,5), Фофана 6,5 (Ђуричин 6,5), Гојков 7, Граовац 7, Антић 6,5, Зломислић 7 (Месаровић), Милојевић 6,5, Стојковић 6,5, Езе 7.

Младост (Л) - Војводина 1:0 (1:0)

А. Предојевић

 

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести