Промоција најбољих ученика у Темерину и Србобрану

ТЕМЕРИН/СРБОБРАН: Пројекат Учим+Знам=Вредим и ове године успешно је реализован у општинама Темерин и Србобран, а представници Удружења за промоцију друштвене одговорности посетили су ове општине и у разговору са представницима локалних самоуправа анализирали учинке овогодишње промоције најбољих ђака на билбордима.
в
Фото: А. Јовановић

У Темерину је на три билборд паноа представљено укупно 10 ученица и ученика из Темерина, Бачког Јарка и Сирига, који су у протеклој школској години били ђаци генерације, као и освајачи престижних награда на републичким и међународним такмичењима у науци и уметности. Осим билборда, ђаци и њихови успеси ће ових дана бити представљени и на електронском билборду који се налази у центру Темерина.

- Општина Темерин већ трећу годину учествује у пројекту Учим+Знам=Вредим и драго нам је да се таленат, знање и труд на овакав начин промовишу у нашој општини. Општина настоји да сваке године наше најбоље основношколце и средњошколце награди за постигнуте успехе на такмичењима, а од ове године те награде проширили смо и на њихове менторе, односно наставнике и професоре који су их припремали за такмичења – казала је Корана Миланко, чланица Општинског већа за образовање.

Она је изразила наду да ће се сарадња Општине Темерин и Удружења за промоцију друштвене одговорности наставити и убудуће кроз пројекат Учим+Знам=Вредим, а све у циљу да се кроз промоцију најбољих ученика промовишу здраве вредности и прави друштвени узори.

У општини Србобран на билбордима у Турији, Надаљу и Србобрану представљени су ђаци генерације школа из тих места. Осим појединачних промоција, на уласку у Србобран из правца Новог Сада на једном билборду представљено је троје ђака који су у школској 2017/2018. години заслужили признање ђака генерације.

Фото: А. Јовановић

Председник општине Радивој Парошки нагласио је у разговору с представницима Удружења за промоцију друштвене одговорности да је успешна сарадња општине и удружења у реализацији пројекта Учим+Знам=Вредим значајно утицала и да се однос према најбољим ученицима основних и средњих школа на територији ове општине унапреди.

- Ми смо ове године, вођени вашом идејом да се промовишу и стимулишу најбољи ђаци, донели одлуку да наградимо наше најбоље ђаке. Ове године за дан школа сваком ученику који је освојио једно од прва три места на републичким такмичењима дали смо одређен поклон. Хоћемо да промовишемо управо тај квалитет код деце – нагласио је Парошки.

Он је додао да ће и убудуће Општина Србобран учествовати у промоцији својих најбољих ђака на билбордима.

А. Савановић

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести