Спортисти КК Партизан заустављени на Јарињу

КОСОВСКА МИТРОВИЦА: Руководство и играчи КК Партизан заустављени су данас пре подне на административном прелказу Јариње, где им није дозвољено да уђу на територију Косова и Метохије.
KK Partizan
Фото: Dnevnik.rs

Они су се упутили на КиМ како би подржали Србе у протесту против мера Приштине које угрожавају њихов живот и опстанак на своме, али и да у Лепосавићу одиграју пријатељски меч са кошаркашима "Трепче", братским клубом "Партизана" од 2014. године. 

Мијаиловић: Не дају нам да мирно протествујемо са народом

Председник кошаркашког клуба Партизан Остоја Мијаиловић истакао је да му је жао што експедиција црно-белих није добила дозволу да прође административни прелаз на Јарињу и присуствује мирном протесту у Косовској Митровици, али и одигра пријатељски меч са Трепчом.

Мијаиловић је у изјави Танјугу поручио да не верује да ће доћи до промене и да ће руководство и кошаркаши бити пуштени на Космет.

"Европа не зна шта се дешава на Космету... Пролаз нам је онемогућен. Ми смо само спортисти, желили смо да у миру простествујемо са народом и одиграмо пријатељску утакмицу са Трепчом. Чисто сумњам да ћемо проћи", рекао је Мијаиловић Танјугу.

Како је нагласио, проблем је наставио јер експедиција Партизана није најављена.

"Рекли су нам да идемо преко брда, али не желимо да ризикујемо хапшење. Ми смо цивилизовани народ. Видите шта се дешава у 21. веку", поручио је први човек Партизана и додао да ће црно-бели сачекати још мало да се види да ли ситуација може да се промени.

Мијаиловић, ипак, наводи да екипа није узнемирена због свега што се десило, али да остаје жал.

"Жао ми је јер смо имали план да обиђемо наш народ. Хтели смо и у миру да будемо на Космету, али очигледно то није могуће", закључио је он.

Руководство и кошаркаши Партизана намеравали су да подрже Србе у протесту против мера Приштине на таксе од 100 одсто на српску робу.

Европа не зна шта се дешава на Космету, мис мо само спортисти, каже председник кошаркашког клуба Партизан Остоја Мијаиловић, након што експедиција црно-белих није добила дозволу косовске полиције да прође административни прелаз на Јарињу и присуствује мирном протесту у Косовској Митровици, и да одигра пријатељски меч са Трепчом.

Мијаиловић је у изјави Танјугу поручио да не верује да ће доћи до промене и да ће руководство и кошаркаши бити пуштени на Космет.

"Европа не зна шта се дешава на Космету... Пролаз нам је онемогућен. Ми смо само спортисти. Желели смо да у миру простествујемо са народом и одиграмо пријатељску утакмицу са Трепчом. Чисто сумњам да ћемо проћи", рекао је Мијаиловић за Танјуг.

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести