Црнадак: Позив Жељке Цвијановић није искрен

БАЊАЛУКА: Министар спољних послова Босне и Херцеговине, Игор Црнадак, оценио је данас да није искрен позив председице РС Жељке Цвијановић представницима власти тог ентитета на разговоре о питањима активирања Акционог плана за чланство Босне и Херцеговине у НАТО (МАП) и позицији РС.
Ministar spoljnih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak Foto: Youtube/printscreen
Фото: Youtube Printscreen

Црнадак подсећа да је Народна скупштина Републике Српске усвојила Резолуцију о заштити уставног поретка и проглашењу војне неутралности 18. октобра прошле године. Како је рекао Црнадак, након избора сваки дан, и од Цвановић и други функионера СНСД-а "слушамо сталне нападе на функционере који су досад представљали РС у Сарајеву". 

"Видели смо брутални напад на све амбасадоре и конзуле из српске квоте", навео је Црнадак на конференцији за новинаре. Неко ће из ПДП-а, каже, бити на том састанку “форме ради”, али сматрају да у свему нема искрености. Шеф бх. дипломатије подсећа да чланство у НАТО није тема и да ниједан политичар из РС није спреман да НАТО буде граница између српског народа. 

"Обавезу БиХ према МАП-у је створио својевремено Небојша Радмановић и како ће то спроводити, видећемо, али се не можемо правити да тога нема - истакао је Црнадак. Најавио је да ће свој посао, до избора новог Савета миинистара БиХ, наставити радити професионално, проводећи политку БиХ у складу с Уставом БиХ, штитећи интересе РС.

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести