Српским стрелцима 11 медаља у Осијеку

ОСИЈЕК: Српски стрелци су се другог дана митинга ваздушним оружјем у Осијеку окитили са четири медаље, док су првог узели седам, када се гађало на „Божићном турниру“.
VN Osijeka 2018-pistolj-muskarci
Фото: Balaž, Mikec i Grgić, foto: SSS

Златне су у суботу узели микс пиштољ (Зорана Аруновић/Дамир Микец), Зорана Аруновић (пиштољ, сениорке), сребрне Дамир Микец (пиштољ, сениори), Кристина Лазаревић (пушка, јуниорке) и бронзане Димитрије Гргић (Пиштољ, сениори), Сања Вукашиновић (пушка, сениорке), Александра Хавран (пушка, јуниорке).

У недељу је одржано такмичење „Велика награда Осијека“ у апсолутној конкуренцији. Дамир Микец је победио пиштољем, сребрне медаље освојили су Зорана Аруновић (пиштољ) и Андреа Арсовић (пушка), а бронзу Димитрије Гргић (пиштољ).

Финале ваздушним пиштољем за мушкарце је обиловало преокретима. Стрелац Академца Димитрије Гргић је дуго био у вођству, али је посустао у завршници и освојио бронзу. Пред последњи хитац у вођству је био Словак Петер Балаж. У последњој серији Микец, стрелац Полицајца, је успео да надмаши ривала и освоји најсјајније одличје, са 241,5 кругова, 0,4 више од Словака. У финалу је гађао и Зоран Вујић, попут Микеца члан Полицајца, који је заузео осмо место.


ЗораниВалтеровпиштољ

Спонзор „Велике награде Осијека“, фабрика оружја „Валтер“ је Зорану Аруновић наградио пиштољем своје производње за квалификациони резултат најближи светском рекорду овим оружјем. Зорана је је „убила“ 581 круг, шест мање од светског рекорда Ане Коракаки (Грчка).

Фото: Ištvan Peni i Zorana Arunović, foto: SSS

„Валтерову“ пушку освојио је Мађар Иштван Пени, који је исту награду добио и пре недељу дана на „Великој награди Београда“, када је пиштољ припао Дамиру Микецу.


Микец се из Осијека кући враћа са три медаље. У оквиру „Божићног купа“ освојио је злато у миксу  са Зораном Аруновић и појединачно сребро. Гргић је у појединачном такмичењу „Божићног купа“, као и данас, био трећи.

После две победе на „Божићном купу“ (пиштољ микс и појединачно), Зорана Аруновић, такмичарка Олимпика 011, је на „Великој награди Осијека“ у недељу стигла до сребра. Већим делом финала је водила, али у последњој, 24. серији престигла ју је Бугарка Антонаета Бонева. Злато је освојила са 0,3 круга предности над нашом такмичарком, која је забележила 237,2 круга. Бранкица Зарић (Нови Сад 1790) је била седма.

Сличан расплет имало је и финале дама пушком. Већим делом водила је Андреа Арсовић (Партизан), а у завршници је водила изједначену борбу са Хрватицом Валентином Густин, која је на крају стигла до злата. Густинову и другопласирану Арсовићеву су делила свега три десета дела круга. Валентини Густин је победу донео резултат 251,2 круга, што је само 0,3 слабије од европског рекорда финала. Иначе, Српкиње су доминирале у квалификацијама пушком. У конкуренцији 35 такмичарки из седам земаља, чак пет наших представница је стигло до финала. У квалификацијама је са 629,6 кругова блистала Кристина Лазаревић (Нови Београд  - Ушће), која је у финалу заузела пето место. На четврто место пласирала се Марија Коларевић (Јединство, Стара Пазова), седма је била Сања Вукашиновић (Нови Сад 1790), а осма Марија Малић (Јединство).

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести