ПРОГЛАШЕНИ НАЈЗМАЈЕВЧАНИ Село вреди колико његови људи

​​​​​​​ЗМАЈЕВО: У знак признања за допринос просперитету Змајева, унапређењу међуљудских односа и посебних резултата, у организацији народне библиотеке „Данило Киш“, у Змајеву су пригодном свечаношћу проглашени „Нај Змајевчани“ у 2018. години.
1
Фото: Dnevnik.rs

Традиционално проглашење најуспешнијих појединаца у години на измаку, у овом селу се одржава  пуних седам година, у намери да се промовишу вредности, таленти и залагања појединаца.

Повеља „Златни Змај“ додељује се из три области: културе,друштвене ангажованости и спорта.

-Трочлана комисија је ове године била на правим мукама због велике конкуренције у свим областима а оно што нас радује је чињеница да су у тој конкуренцији предњачили млади - истакао је председник комисије Светислав Петровић-Зис. Повеља „Златни Змај“ из области културе припала је талентованој тринаестогодишњој ученици музичке школе, Јелени Жижаков која је поред многобројних општинских и покрајинских успеха, летос освојила прво место на Републичком такмичењу у соло свирању на тамбурици бисерници.

Из области спорта најуспешнији је Мирослав Пешић, атлетски маратонац, члан атлетског клуба „Апатин“ који је у 2018. години на многобројним маратонима у Србији и иностранству освојио прегршт златних, сребрних, бронзаних медаља и пехара.

- За све  успехе најзаслужнији је мој тренер и атлетски клуб „Апатин“, који су ми посветили максималну пажњу и подршку. Признање „Нај Змајевчани“ и повеља „Златни Змај“ свакако ми је највеће признање јер долази из мог родног села у којем сам научио прве атлетске кораке - рекао је Мирослав Пешић.

У области друштвене ангажованости „Златни Змај“ је припао Здравку Дакићу, машинском техничару у пензији, који се дуги низ година а посебно у 2018. залаже за развој и побољшање услова живота у селу.

Здравко Дакић је најзаслужнији за побољшане услове у месној здравственој амбуланти а како рече максимално ће се залагати да се у Змајеву изгради бања са постојећеом жутом термалном водом и тиме врати статус бањског места какав је имало пре више од сто година.

Текст и фото: Ласло Киш

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести