Кикинда: Возила аутобус без потребне дозволе

Кикиндска полиција јуче је око 9.30 часова искључила из саобраћаја велики дабл-декер, аутобус београдске „Ласте“ који је саобраћао на линији Београд-Суботица, јер је контролом утврђено да није технички исправан.
1
Фото: Г. Биримац

Осим тога, њиме је управљала Т. А. (31) без возачке дозоволе.

Како је “Дневнку” потврђено у Полицијској управи у Кикинди, њихова патрола је утврдила да жена, која је била за воланом, нема возачку дозволу за Д категорију неопходну за управљање аутобусом. Осим техничке неисправности возила, постоје сумње да је било прекршаја у коришћењу тахографа као и других неправилности.

- Аутобус је искључен из саобраћаја, налази се на аутобуској станици у Кикинди, а путници су збринути. Аутобус је саобраћао на редовној линији Београд – Суботица преко Кикинде. У папирима као формални возач наводи се Н. Р. (59), али је возилом управљала жена без возачке дозволе, сазнаје “Дневник” незванично. За њу се, према информацијама нашег листа, и раније сумњало да је возила без доволе, али конкретних доказа није било.

Аутобус није направио никакав саобраћајни прекршај приликом вожње, већ је заустављен током радовне контроле саобраћаја на подручју Кикинде. Због накнадно установљних овог прекршаја полиција ће поднети одговарајуће пријаве, сазнајемо незванично.

М. М.

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести