Вулин: Данас нико не спомиње 17. март и погром Срба на КиМ

БЕОГРАД: Министар одбране Александар Вулин изјавио је да су упад демонстраната и лидера СзС у РТС и данашњи протест испред Председништва, плански и организовани, те истакао да се Војска Србије не креће нигде, а поготово не према центру Београда.
vulin, tanjug
Фото: Tanjug/Ministarstvo odbrane, arhiva

Вулин је рекао да није случајно да се све дешава данас, на 17. март, али да нико не говори о погрому Срба на КиМ од пре 15 година.

"Војска обавља редовне активности и не креће се нигде. Узимати једну институцију попут војске, која има велики углед и тако се понашати према њој, говори о злим намерама тих људи, о покушају увођена страха, панике", рекао је Вулин за ТВ Пинк.

Он је нагласио да је председник Александар Вучић врховни командант Војске Србије и да само он може да изда наређење о покрету војске, што није учинио.

"Вучић неће да бежи, ни да се склања. Он није кукавица", казао је министар.

Како је рекао, није случајно да се све дешава данас, на 17. март када су Срби 2004. године преживели последњи погром у Европи. 

"Данас би Јеремић, Ђилас, Обрадовић да изазову грађански сукоб. Данас нико не говори о 17. марту, колико је Срба протерано, а причамо о томе како ће Срби загазити у грађански рат и како ће Срби на силу да мењају власт", рекао је Вулин.

Он је похвалио припаднике МУП-а, што су, каже, јуче реаговали професионално и на миран начин, да се не деси нешто због чега ћемо сутра у целом свету бити приказани поново у лошем светлу, да може да се каже - ево опет се Срби туку, такав су народ...

Вулин је рекао и да су последња дешавања најстрашнија порука инвеститорима или било коме ко размишља о Србији, јер нико неће да донесе четири милијарде долара и направи фабрику у земљи у којој се "скупи њих 300, па напађу Председништво, упадају у Јавни сервис".

"Све је најављено и очеквано. Ђилас је мирно шетао по КиМ заштићен од стране пирпадника ОВК сада у косовксој полицији, а званичници Србије не могу на КиМ без великих проблема. Мислите да је то случајно? Да ли је случајно када се нађу у Скопљу и причају о томе на који начин ће шта финансирати", рекао је Вулин.

Према његовим речима, јасно је да планови организатора не иду како је требало и да се Србија показала као много тврђи орах.

"Ово нема везе са политиком. Ово није протест, скупиле се силеџије, које би да упрадну у Председништво, као јуче у РТС. То је страшно упозорење шта нам припремају и шта би волели да се деси", рекао је Вулин.

Милена Ивановић: Срам вас било, нељуди!

Милена Ивановић, удовица Оливера Ивановић, осудила је припаднике дела опозиције зато што су на данашњи дан, 15. годишњицу погрома над Србима на Косову, правили нереде у Београду, уместо да су одали почаст жртвама са Косова и Метохије.

"Док смо ми минутом ћутања одавали почаст косметским жртвама, ви сте урлали испред Председништва. Данас је 17. март!!! Срам вас било, нељуди", написала је Милена Ивановић на Твитеру.

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести