ПОРОДИЧНА ТРАГЕДИЈА У КОВИЉУ Претукао бившег таста на смрт

КОВИЉ: Јосип Барањ (61) преминуо је након туче које се догодила у ноћи између недеље и понедељка у Ковиљу. До туче је дошло у Порлетеској улици 20, испред куће у којој је покојни Јосип живео с породицом.
kovilj ubistvo
Фото: Dnevnik (Slobodan Šušnjević)

Како је екипа “Дневника” сазнала на лицу места у физичком сукобу учествовали су страдали Јосип и његов бивши зет Славко П. (30) који му је задао већи број удараца ногом у главу од којих је преминуо око сат и по иза поноћи.

Екипа Хитне помоћи је након што је изашла на терен могла само да констатује смрт несрећног човека. Тело настрадалог је пренето у Институт за судску медицину како би утрврдили тачан узрок смрти. 

Полиција је током ноћи пронашла Славка П, који је побегао с лица места, и ухапсила га. Он ће у року од 48 сати бити приведен тужиоцу под сумњом да је починио тешко убиство. По налогу надлежног тужиоца, полиција ради на утврђивању свих околности овог трагичног догађаја.

Према речима сестричине страдалог Јосипа, Татјане, осумњичени Славко је имао незгодну нарав.

„Славко и моја сестра Анита били су око две године у браку. Имају једногодишњег синчића, али нису могли заједно. Он је био агресиван и више пута га је пријављивала због насиља у породици“, каже она и додаје да је због инцидента, који се догодио крајем прошле, Славку изречена забрана приласка у трајању до 30 дана.

Према сазнањима до којих је дошла екипа “Дневник”, кобне вечери је Славко дошао до куће у којој је живела његова бивша супруга с децом и родитељима и куцао на прозор захтевајући да изађу.

„Викао је да га пусте унутра, па да изађу… Уја је ишао да га смири, међутим, Славко, који је био у акохолисаном стању, га је ударао рукама и ногама, а од комшија нико није изашао да покуша да спречи злочин. Може те ли да замислите да је у једном тренутку прекинуо да удара ују и од ујне тражио цигарету, када је није добио, отишао је до куће својих родитеља, па се вратио и поново почео да удара ују“, препричава овај немили догађај Јосипова сестричина Татјана.

Каже да су одмах обавештени надлежни, а да је Анита, бивша Славкова супруга те вечери била на послу.

„Она је одмах, када су јој јавили шта се дешава, звала Славкове родитеље, међутим нико јој се није јављао на телефон. Запослена је у Новом Саду у једном киоску брзе хране. Све је радила како би прехранила породицу“, каже Татјана и додаје да је бивши зет пре коју годину избо рођеног брата ножем и истукао оца.

Да би проверили ове наводе одлазимо мало даље низ Пролетерску улицу, али до броја 36 где живи Славкова породица која потврђује да је, на њихову велику жалост, Славко имао незгодну нарав када попије.

„Он када попије изгуби се тотално, када је трезан на хлеб га можеш мазати“, каже славков отац Лазар са сузама у очима.

Д. Николић

Фото: С. Шушњевић

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести