У Тителу представљен роман Радмиле Сатарић

ТИТЕЛ: Роман „Срећа је камелеон” Радмиле Сатарић, професорке и списатељице из Новог Сада, представљен је тителској библиотеци. Као просветни радник и писац показивала је разноврсност и радозналост.
r
Фото: Dnevnik.rs

Објавила је научнофантастични роман „Тајна љубав”, збирке песама „Љубав као свила” и „Сјај љубави”, сликовницу за децу „Лутка краљица”, драму „Златна обала”, Календар за децу са збирком песама о месецима -који је доживео десет издања.

О њеном раду говоре и награде на разним подручјима, па је тако за песму „Мој Нови Сад” добила награду на фестивалу тамбурице, а за збирку прича „Стаклене степенице” кандидована је за НИН-ову награду и награду „Печат времена”. У прилог њене свестраности иду емисије на Радио Новом Саду, сонгови за представу „Палчица”, али и награде које је као просветни радник - ментор својим ученицима, освојила на бројним  градским и републичким такмичењима.

Роман „Срећа је камелеон”, тителској публици представила је уз подршку супруга, проф. др Миљка Сатарића, у форми интервјуа, односно, одговора које је давала на питања која јој је супруг постављао. Роман говори о модерним људима у турбулентном времену, а за срећу каже да се не може купити, већ се мора заслужити. За роман „Срећа је камелеон” каже да има пристрасан став и да предност даје добрим особинама над злим. Такође је истакла да без стваралаштва нема потпуне среће. Роман је вишеслојан, као и појмови о срећи и тера читаоца на размишљање.

С. Диклић

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести