Руска делегација код градоначелника Вучевића

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић примио је руску делегацију на челу с министром привреде, трговине и предузетништва Нижегородске области Максимом Валеревичем Черкасовом
v
Фото: grad novi sad

 Повод за њихову посету Новом Саду је Међународни сајам пољопривреде, односно Пословни форум Русије јуче одржан у Привредној комори Војводине.

Градоначелник Вучевић осврнуо се на добре односе Новог Сада са градом побратимом Нижњим Новгородом који датирају од 2005. Представљајући град, Вучевић је нагласио да је то административни, универзитетски, пословни и здравствени центар Војводине, седиште енергетских компанија и највеће руске инвестиције у области енергетике. Такође истакао је да је последњих година доминантан успон ИТ сектора у Новом Саду, који  је центар те привредне гране у Србији.

Министар Нижгородске области Максим Валеревич Четкасов рекао је да су у саставу руске делегације представници 20 предузећа и да су веома заинтересовани за пословну сарадњу. Саговорници су оценили да су политички односи између Србије и Русије веома добри и да политичку сарадњу треба да прати економска.

Фото: grad novi sad

Министар Валеревич изразио је задовољство што се Нови Сад придружио градовима у којима је одржан Марш Бесмртног пука и оценио да на тај начин доприносимо сећању на заједничку историју. Градоначелник Вучевић нагласио је да је Нови Сад ове године Омладинска престоница Европе, а да ће 2021. године бити и Европска престоница културе, и да као мултиетничка, мултиконфесионална и мултинационална средина много полаже на толеранцију и неговање хармоничног суживота, по чему је и препознатљив.

Сложили су се да постоји велики простор за јачање привредне сарадње и истакли да је на том пољу од великог значаја Међународни пољопривредни сајам, највећа сајамска приредба те врсте у овом делу Европе.

 

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести