ТАКМИЧЕЊЕ У „ПУТУ ОКО СВЕТА” Најмирнију руку имао Душан Максимовић

Лагано се загрева атмосфера пред спектакл у баскету три на три, “Нови Сад Ултра челинyер 2019”, који се у центру највећег града у АП Војводина одржава 24. и 25. маја.
1
Фото: Dnevnik.rs

Тим поводом, на платоу испред Шопинг центра Променада, пред неколико стотина посматрача и навијача, одржано је такмичење у популарној баскеташкој игри “Пут око света”, а у њему је учествовало око 150 девојака и момака.

Учесници су били подељени у шест група, а надметањем у свакој од њих руководили су чланови баскеташке репрезентације Србије 3х3, владајући шампиони света - Душан Булут, Стефан Стојачић, Дејан Мајсторовић, Марко Савић и Марко Ждеро, као и тренер државног тима  Данило Лукић. Уз квалитетну музичку подршку људи са Радија “Ас” и веселој и опуштеној атмосфери, видели смо на делу и неке од, сасвим је могуће, будућих кошаркашких шампиона, а најбољи у финалу био је Новосађанин Душан Максимовић, који је забележио шест од максималних седам погодака. Њему је припао чек за куповину кошаркашких патика по избору, дар “Екстра спортса”, а имао је прилику и да се фотографише с комплетним државним тимом.

- Срећан сам, наравно - рекао је Максимовић. - Припремао сам се играјући баскет на Ђачком игралишту и на Машинцу, ништа више од тога.

Фото: Dnevnik.rs

Друго место припало је Тархану Топлици, који је добио ваучер за куповину у продавници “Андер армор”, док је трећи био Лука Милошевић, који је на дар добио дрес Олимпијакоса, с потписом Николе Милутинова.

- Задовољни смо због великог одзива младих и било је лепо видети их у толиком броју на кошаркашким теренима испред Променаде - прокоментарисао је један од организатора и најбољих баскеташа на планети Стефан Стојачић. - Кошарка и баскет се у Новом Саду воле и играју и лепо је то што су и девојке, равноправно уз мушкарце, узеле учешће, а неке од њих нашле се и у финалу. Верујем да ће сви они доћи да подрже наше екипе на “Нови Сад Ултра Челинyеру”, на Тргу Слободе.

Присутни, нису пропустили прилику да се фотографишу с нашим најбољим баскеташима, што ће им бити, убеђени смо, највреднија и најдража успомена са овог добро организованог и по свему успешног догађаја.

Текст и фото: А. Предојевић

Фото: Dnevnik.rs

 

 

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести