Грађани спречили одузимање возила CarGo-а у Крњачи

БЕОГРАД:  Уз подршку грађана спречен је још један покушај нелегалног одузимања возила члану Удружења "CarGo” у Крњачи, саопштило је то Удружење.
1
Фото: CarGo

Велики број окупљених грађана успео да је заустави нелегалну акцију одузимања возила, а председник Удружења, Александар Вучић, каже да је полиција вратила документа члану "ЦарГо"-а.

У саопштењу се наводи да је "нелегална акција одузимања возила трајала око два сата, тако што је прикривени иследник наручио CarGo услугу и навео члана CarGo на Паук службу која га је чекала у овом београдском предграђу да нелегално одузме возило".

Даље се додаје да је целом акцијом руководио инспектор, који је водио и прву акцију одузимања возила члану Удружења Јовану Шаровићу, када се инспектор представио као лице са инвалидитетом, те да је протов њега CarGo  већ поднео кривичну пријаву. 

Председник Удружења  CarGo   Александар Вучић, који је дошао да подржи чланове Удружења, рекао је да је доста насиља и рата на улицама Београда.

Додао је да је ово "само још један вид притиска на CarGo  и институције након јучерашњег протеста таксиста и њихових захтева да се угаси CarGo .

"Ово је заиста нечувено. Насиље није решење. Београд треба да буде град мира и дијалога, а не нелегалног одузимања возила на улицама. Каква се порука шаље грађанима који само поштено желе да раде свој посао, људима који желе да добију помоћ на путу, свима нама који желимо да живимо у нормалној атмосфери”, упитао је Вучић.

Из CarGo-а су навели да је ово шести покушај одузимања возила, а да је до сада полиција одузела четири возила члана Удружења, и да их још увек није вратила иако, како кажу, нема законско право да их држи. 

Према њиховим речима, "таксисти су ти који воде институције, што су показали и недавним насилним упадом у саобраћајну инспекцију".

"Њихова самовоља не сме да влада улицама Београда. Они притискају институције, уцењују и прете и неће стати док се не угаси CarGo  ”, рекао је Вучић, наводи се у саопштењу.

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести