Удовичић: Суботица пример у развоју спорта

СУБОТИЦА: „Суботица је пример како треба да се води рачуна о омладинској и спортској политици на локалу, рекао министар спорта и омладине Вања Удовичић приликом обиласка Женског одбојкашког клуба при ОШ "Јован Микић". 
subotica.info/Vanja Udovičić u Subotici
Фото: subotica.info/Vanja Udovičić u Subotici

Министар је донирао школску опрему и то:  две табле и обруч за одбојку, два гола и 40 лопти, по 10 за сваки колективни спорт.

"Размишљамо у два правца са једне стране да развијамо школски спорт, а са друге, да омогућимо боље услове за развој свих физичких активности житеља у локалној заједници. Жеља нам је да до краја године 250 школа у Србији добије овакву опрему и да на тај начин директно помогнемо локалном спорту и развоју школског спорта. Данас имамо 170.000 деце у систему школског спорта, а пре пет година тај број је био дупло мањи. Желим да се захвалим градоначелнику који је ставио први план развој омладинске  и спортске политике и издвајање из градског буџета 4,65% је рекордер или у самом врху за издвајање за систем спорта и омладине на локалу", рекао је министар за спорт и омладину Вања Удовичић.

Фото: subotica.info/Vanja Udovičić u Subotici

Министар је рекао да је  четврти пут у Суботици и да на тај начин се показује да се на одговоран начин  разговара са представницима локалних самоуправа, клубова. Циљ је да се у директној комуникацији  сагледају све могућности који су изазови пред нама  и договоримо пројекте.

"Генерално увек волим да дођем у Суботицу која је град спорта, који има олимпијског шампиона Давора Штефанека, град који има једног Габора Сагмајстера...Град који има прослављене спортисте на којима базирамо будућност српског спорта и град који треба и мора да буде у будућности још више град спортског туризма. Решили смо две капиталне ствари и покаyујемо да тимски наступамо, а у наредном периоду још више. Првенствено, капитална инвестиција је решење система хлађења у Хали спортова, али и реконструкција Градског стадиона и давање могућности нашим атлетичарима, нови изглед фудбалског стадиона. Данас смо обишли врло значајан о одбојкашки клуб у коме тренира око 100 девојчица и те како мора да има још боље услове иако су услови и данас добри.Очекујемо да се заврши реконструкција Градског стадиона који ће у потпуности да  задовољава УЕФА  стандард, што значи да можемо да играмо утакмице међунароног карактера и желимо да стадион има 8200 најквалитетнијих места и ово је пример да не правимо разлику између градова и региона у Србији", рекао је Удовичић.

У школи га је дочекао градоначелник Суботице Богдан Лабан са сарадницима. Градоначелник се захвалио  републичкој и покрајинској влади што је у протекле три године у спортску инфраструктуру уложила близу 800 милиона динара.

"Видите да су школе обновљене, стадиони, спортски терени и врло смо задовољни као град и град спорта који је за пример у целој Србији. Суботица има учеснике Лиге шампиона у више спортова и на то смо веома поносни и покушаћемо у наредном периоду да помогнемо школама и клубовина да остварују још боље резултате.Очекујемо на јесен да почне градња трибина на Градском стадиону који је модеран и по европским условима. Надам се да ће бити присутна репрезентација са нашим фудбалерима који сигурно поново играти неку од Лига Европе. Ова сарадња од града, покрајине и републике је врло значајна и то се показало у протекле три године", казао је градоначелник Богдан Лабан.

Марија Милодановић директорка ОШ "Јован Микић" захвалила се министру  на донацији спортских реквизита. Она даље каже да је сада употпуњен простор који школи много значи.

Фото: subotica.info/Vanja Udovičić u Subotici

"Зхваљујући локалној самоуправи која о школи савесно брине лепо смо уредили фискултурну салу. Школа има изузетно добре услове за развијање спорта  и ми на томе много радимо, јер смо свесни улоге спорта у разјању ученика и њиховог здравља", рекла је Марија Милодановић директорка ОШ "Јован Микић.

Након Суботице, министар је обишао ФК Раднички 1905 из Бајмока и доделио спортску опрему, а онда је посетио и Бачку Тополу. Посетио је  ОШ "Чаки Лајош" и исто тако доделио  спортску опрему КК "Топола" из Бачке Тополе.

С.Иршевић

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести