Пролетер изгубиo од шампиона Украјине

Фудбалери Пролетера су након одложеног меча са Заријом због невремена које је владало и у Словенији имали трећу проверу.
fudbal/dnevnik
Фото: Dnevnik.rs

Након нерешеног резултата са учесником квалификација за лигу Европе Балзамом са Малте (0:0), поразом од  Домжала (2:0) у трећој провери против шампиона Украјине Шахтјора доживели су други неуспех (3:0). Потпуно измењени састав у односу на онај који је у прошлој сезони бележио све саме  историјске успехе одлично је сат времена (63. минут) парирао реномираномн противнику, да би тек увођењем млађих неискусних играча противник дошао до убедљиве победе.Нови стратег Милић Ћурчић и поред пораза похвалио је учинак тима.

- Игра коју су момци приказали током већег дела меча је у неку руку је обећавајућа. Пружили смо заиста жесток отпор једној од најбољих Европских екипа.Посебно  били дрчни у уводним минутима, када смо преко Балабановића и Радиновића озбиљно припретили, али је голман Трубин био на висини задатка. И правовремени  повратни пас Пејића ка Чоловићу могао је донети предност  ,али је у изгледној позицији последња линија противника успела да изблокира ударац- објашњава тренер Пролетера Ћурчић.

Последњих двадесетак минута припало је Шахтјору.

- Бити достојан такмац реномираном противнику више од сат времена истински је подвиг. Желео сам да шансу пружим и осталим млађим играчима, да осете атмосферу игре са учесником Лиге шампиона. Можда је и тај потез „кумовао“ крајњем епилогу. Без обзира на пораз момци су показали доста добрих ствари . Зато у целини морамо бити задовољни, да на даљи ток припрема гледамо са пуно оптимизма јер смо у односу на предходни меч подигли ниво игре. Једино ми је криво што нисмо успели да постигнемо барем почасни погодак, а било је прилика, поготово она Леонардова - каже Ћурчић.

Пролетер је у сусрету са Шахтјором истрчао у саставу: Петрић, Миловић, Митровић, Андрејевић, Леандро, Балабановић, Пејић, Радиновић, Чоловић, Новаковић, Ратковић.  У даљем току меча у игру су улазили : Елесин, Кнежевић, Голубовић, Јаблан, Пантић, Иванчевић, Марјановић, Илић, У. и М. Лукић, Стаменић, Лукашевић и Артур.

Фудбалери Пролетера двонедељне припреме у Словенградецу завршавају 15. јула када се враћају у Нови Сад. До повратка очекује их још једна провера са немачким Хановером.

М. Поповић    

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести