Школа људских права у Вршцу

Покрајински заштитник грађана – омбудсман и ове године ће за студенте Универзитета у Новом Саду организовати школу људских права.
д
Фото: Промо

Школа ће се одржати у Вршцу, од данас до 23. аугуста и у њеном раду ће учествовати 22 студента друштвених наука.

Ове године школа ће бити посвећена недискриминативним политикама, а полазници ће бити у прилици да се упознају и употпуне знање о појму и облицима дискриминације, улози независних и уставно-судских институција у заштити од дискриминације, са недискриминативним политикама у области заштите права националних мањина, деце и рода, као и са злочином из мржње.

Предавачи су врсни познаваоци проблема дискриминације, експерти у појединим областима и доказани борци за људска права: поверенице за заштиту равноправности Бранкица Јанковић; академик Тибор Варади, судија Уставног суда Тамаш Корхец, експертиње за питање рода и безбедности Зорица Мршевић и Светлана Јанковић.

Свим полазницима школе биће додељене дипломе, а организатор се потрудио и да их снабде одговарајућом литературом, међу којом се налазе издања Покрајинског омбудсмана и Покрајинског секретаријата за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице. 

Школа људских права је организована захваљујући разумевању и подршци Организације за европску безбедност и сарадњу, Мисија у Србији.

Б. О.

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести