Милион ноћења гостију из Србије и БиХ у Херцег Новом

БЕОГРАД: Овог лета на Херцегновској ривијери пријављен је боравак готово 120.000 гостију из Србије и БИХ који су заједно остварили више од милион ноћења, наводи се информацији коју је Танјуг добио од Туристичке организације Херцег Новог. 
herceg novi
Фото: pixabay.com

Гостију из Србије на овом делу обале од 1. јуна до 28. августа било је непуних 60.000 а остварили су више од 630.000 ноћења, наводи се у информацији, и додаје како као и гости из БИХ они најчешће бирају приватни смештај - домаћинства.

По броју гостију у приватном смештају на Херцегновској обали после грађана Србије и БиХ су Руси, Пољаци, Немци, Мађари и Украјинци, док у хотелима, мотелима и пансионима највише има гостију из Немачке, Француске и Шведске. 

Евидентирано је смањење броја гостију из Србије и БиХ, али и повећање броја ноцења туриста из тих земаља, саопштили су из туристичке организације. 

Последње недеље августа у свим врстама смештаја на овом делу јадранске обале боравио је више од 33.000 гостију што је 15 процената више него у истом периоду прошле године, саопштили су из Туристичке организације Херцег Новог. 

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести