Лалатовић: План је да прекинемо доминацију вечитих

Фудбалери Војводине одиграли су хумантирану утакмицу са Борцем у Бањалуци, а по доласку тренер Ненад Лалатовић је био у центру пажње овдашњих медија.
Nenad Lalatović/FK Vojvodina
Фото: ФК Војводина/Ненад Лалатовић

Он је прво рекао да би волео да Војводина прекине доминацију Црвене звезде и Партизана.

- Ако не ове сезоне, онда желимо да прекинемо доминацију вечитих ривала у будућности, јер је потребно да трофеј изађе из Београда. Звезда и Партизан су клубови са највећим буyетима, могу да приуште себи квалитетне играче. Војводина са друге стране није у ситуацији да плаћа огромна обештећења, већ доводи играчи који су на тржишту без клуба. У овом тренутку је тешко да можемо да им парирамо, али надам се да ћемо у наредном периоду освојити трофеј -  рекао је Лалатовић.

Стратег новосадског тима, који се после седам одиграних мечева у Суперлиги налази на другом месту на табели, истакао је да су амбиције  пласман у међународно такмичење. - План је да за три године изађемо у Европу и сигуран сам да ћемо у томе успети. То је мој циљ као тренера, као што је био и док сам водио Раднички из Ниша. Тај сам циљ поставио себи и сигуран сам да ћемо успети да га остваримо. Војводина је до сада у првенству изгубила једино од Црвене звезде (1:2).

- Била је то лепа и квалитетна утакмица и нисмо заслужили да изгубимо. Апсолутно сам сигуран у то, јер је Звезда из два шута дала два гола. Други је био еврогол. Јако сам био поносан на своје играче како су одиграли. Сад ми је најбитнији дуел у Нишу јер играмо против екипе  у којој сам провео прелепих годину дана и за то време уписао само два пораза. И то оба од Црвене звезде. Сад неко може нешто да помисли, али то је тако иако сам у каријери побеђивао Звезду. Битна ми је утакмица против Радничког и да се у Нови Сад вратим као победник.Спремамо се да остваримо тај резултат.

Пожелио  је Лалатовић Звезди и Партизану да дочекају пролеће у Европи.

- Јако је битно за српски фудбал што је Звезда ушла у Лигу шампиона. Честитао сам Звезди, баш као и Партизану на избореној групној фази Лиге Европе. По мени, велики успех би био да Звезда презими у Европи, да ли у Лиги шампиона или Лиги Европе. Реалније је ово друго, али и то би био одлично за српски фудбал. То апсолутно желим и Партизану - нагласио је Лалатовић.

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести