Радојчић оценио да Стојковић није фаулиран и да је Звезда оштећена

Судијски експерт ФСС Игор Радојчић је вечерас на ТВ Арена констатовао да фаул над голманом Партизана није постојао,нбјер је према новом тумачењу правила дозвољен дуел нападача и голмана у било ком делу шеснаестерца.
1
Фото: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Међутим, како пишу Новости,  према Правилима фудбалске игре у делу који дефинише прекршаје и неспортска понашања, под тачком 2 која описује индиректан слободан ударац дословце стоји ово:

- Сматра се да вратар има лопту под контролом са руком или рукама када је: лопта између руке или руку и неке површине (земља, сопствено тело) или је додирује било којим делом шаке или руке, осим ако се лопта одбије од вратара или вратар одбрани ударац. Вратар не може бити нападнут од стране противника док лопту контролише својим шакама.

Према неким тумачењима тв снимка, један део јавности тврди да је Стојковић прво дотакао лопту. Из Звезде, са друге стране, тврде да су оштећени и да им је поништен регуларан гол. Сматрају, очигледно, да никаквог контакта није било и да је судија Срђан Јовановић морао да покаже на центар.

Отворила се тако још једна вечна тема вечитих дербија, а видећемо шта ћа о свему да кажу људи у Судијској комисији ФСС, данас или најкасније сутра на својој редовној седници. Експерт Радојчић је истакао да је ово његово лично мишљење , а да ће коначан суд донети Судијска комшија.

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести