Изложба „Апаарт” Владимира Станковића у Малом ликовном салону

У Малом ликовном салону Културног центра Новог Сада у среду у 20 часова отвара се изложба „Апаарт“новосадског уметника Владимира Станковића.
ilustracija, pixabay
Фото: pixabay.com

По речима аутора, хибридна реч Апаарт, којом је именована серија радова, настала је спајањем енглеских речи апарт и арт– раздвојеност, одвојеност особа, разореност, дистанца са једне стране и уметност у смислу креативног умећа, лепоте и маште са друге. Идеја водиља му је контраст, јукстапозиција, а концепт изложбе подразумева посматрање односа целине, сегмента и појединачног начина на који се доживљај појединачног, самосталног мења у мноштву. У том смислу, сваки појединачни лист поседује контрасне односе, међутим, контраст постаје доминантан спајањем више листова у нову непредвидиву целину. Другим речима, прелазом из микро у макро перцепцију добијамо рукопис који дефинише целину на нови начин, рукопис који је свесна, намерна мимикрија новинске штампе, чисти црно бели односи технике линореза.

Владимир Станковић (Београду, 1980) студирао је на Академији уметности у Новом Саду. Од 2004. излаже у значајним галеријама и уметничким институцијама широм света, а радови му се налазе у бројним приватним колекцијама, као и у Музеју Цеља. Добитник је INCE Triestecontemporanea награде у Италији 2008. за дизајн Грала од стакла, израђен у Мурану, Венеција. Изложба ће трајати до 8.октобра.

Н. П.

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести