Излет у Карловце за Европски викенд посматрања птица

НОВИ САД: Првог викенда у октобру широм Европе и Азије традиционално се организује Европски викенд посматрања птица ("Eurobirdwatch"- EBW) с преко милион учесника.
ptice vrapci
Фото: pixabay.com

Излети у оквиру ове акције у Европи први пут одржани су 1993. године, а у Србији 2005. године од стране Лиге за орнитолошку акцију, Друштва за заштиту птица и проучавање птица Војводине и Покрета горана Новог Сада. Европски викенд посматрања птица ове године одржава се у преко 50 држава, а у Србији биће организован на више од 20 локација.

Подржавајући заједничке напоре да се заштите птице и њихова станишта, Покрет горана Новог Сада већ 14. година у сарадњи с Друштвом за заштиту и проучавање птица Србије реализује овај догађај. 

Ове године излет ће бити реализован у Сремским Карловцима, у оквиру Специјалног резервата природе "Ковиљско - петроварадински рит".

Одржаће се у недељу, 6. октобра, у два термина. У периоду од 9 до 11 часова излет, вожња "Карловачким пустоловом" - катамараном и едукативна радионица за ученике ОШ "23. октобар" из Сремских Карловаца, а од 10 до 11.30 часова за све пријављене учеснике. Место поласка је испред хотела "Дунав".

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести