ОЕБС: Нисмо били укључени у изборе на Косову

ПРИШТИНА: Мисија Организације за европску безбедност и сарадњу на Косову не може дати никакве процене или увиде у вези догадаја у Центру за пребројавање гласова и резултате Централне изборне комисије (ЦИК), јер није укључена у рад те институције, речено је данас Тањугу поводом неправилности у пребројавању гласова пристиглих путем поште из централне Србије.
Sedište OEBS, Beč Foto: Tanjug/video
Фото: Tanjug

"Свесни смо догађаја у Центру за пребројавање гласова и резултате ЦИК, али не можемо понудити никакве процене или увиде, јер Мисија ОЕБС на Косову није укључена ни у један аспект рада тог Центра, који је задужен за обраду гласова пристиглих путем поште”, наведено је у писаној изјави Мисије за Тањуг.

"Постојала је иницијатива за наше учешће, али она није одобрена и зато нисмо укључени. На дан избора, ОЕБС је, на основу захтева ЦИК-а, пружио техничке савете И помоћ у спровођењу гласања у четири општине на северу Косова", објаснила је Мисија ОЕБС на Косову.

У Центру за пребројавање гласова и резултате ЦИК прекинуто је пребројавање гласова пристиглих путем поште из централне Србије због наводне отровне супстанце.

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести