Нападнут радник ЕПС Дистрибуције, власник дугује 890.000

БЕОГРАД: ЈП "Електропривреда Србије" саопштила је данас да најоштрије осуђује напад на монтера "ЕПС Дистрибуције" у београдском насељу Крњача, а који је нападнут током покушаја обуставе испоруке електричне енергије дужнику Миодрагу Лазаревићу, власнику bmw сервиса у улици Панчевачки пут 70А.
dalekovodi eps
Фото: Tanjug

Лазаревић је, наводи се у саопштењу ЕПС-а, физички напао монтера, који је дошао да искључи струју.

ЕПС наводи да је Лазаревић прво претио и вређао радника "ЕПС Дистрибуције", а затим га ухватио рукама за врат и почео да га гуши и стеже.

Интервенисала је полиција, а повређени радник је превезен у Дом здравља како би му се указала медицинска помоћ.

BMW сервис, чији је власник Лазаревић, дугује за утрошену електричну енергију 890.000 динара, каже се у саопштењу ЕПС-а и додаје да је након интервенције полиције, електрична енергије у сервису искључена.

Запослени у "Електропривреди Србије", додаје се, приликом обављања свог посла на терену свакодневно су изложени физичким и вербалним нападима, вређањима, узнемиравајућим телефонским позивима.

Зато је "Електропривреда Србије", додаје се у саопштењу, од Владе Србије затражила измене закона којима ће се напади на ЕПС-ове раднике третирати као кривично дело и омогућити им заштиту као службеним лицима.

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести