Бајерн доводи новог тренера тачно пред Звезду

МИНХЕН: Председник Бајерна Ули Хенес најавио је да ће за највише три недеље бити познат нови тренер и наследник смењеног Ника Ковача.
b
Фото: EPA-EFE RONALD WITTEK

То значи да ће Баварци на меч против Црвене звезде у Лиги шампиона доћи у Београд са новим тренером, односно да ће пронаћи решење до 26. новембра.

"Све је речено о тој теми. У недељу је све било детаљно. Не могу ништа да кажем да ће се десити нешто следеће недеље. Најважније у овом тренутку је да имамо три недеље и да ћемо у том року размотрити све. Мислим да ћемо до тада направити потез", рекао је Хенес немачким медијима.

Ковач је смењен због слабих резултата на старту сезоне и последњег дебакла од Ајнтрахта у Франкфурту (5:1).

"Увек смо имали добар однос са Ковачем. Разлаз је дошао споразумно. Не постоји прљави веш... Причали смо, све је у реду и добио сам осећај да је сада скинуо велики притисак", поручује он.

Као замена за Ковача спекулише се са бројним именима попут Ралфа Рагника, Арсена Венгера, Масимилијана Алегрија, Жозеа Муриња, а можда највеће шансе дају се Ајаксовом тренеру Ерику тен Хагу.

До именовања тренера екипу ће да води помоћник Ханс Флик, већ од сутра против Олимпијакоса у Минхену у мечу Лиге шампиона.

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести