Аустралијанце обрадовала киша

КАМБЕРА: Интензивни пљускови са грмљавином ублажили су данас пожаре на аустралијској источној обали, што је донело олакшање уморним ватрогасцима и фармерима који се годинама боре против суше, али и организаторима Отвореног првенства Аустралије у тенису, које почиње следеће недеље.
australija
Фото: Youtube Printscreen

Аустралија, позната по својој нетакнутој природи и плажама бори се од септембра са пожарима у којима је погинуло 29 људи, као и милиони животиња, а уништено је више од 2.500 домова.

Викторија, Нови Јужни Велс и Квинсланд, државе које су најтеже погођене пожарима и сушом, жељно су дочекале кишу, иако ватрогасне службе упозоравају да она неће угасити све ватре, али ће значајно допринети њиховом обуздавању, преноси Ројтерс.

Предвиђа се да ће се јаке олује наставити у многим областима погођеним пожарима, укључујући пределе где годинама није било падавина, што ће донекле ублажити трогодишњу сушу.

Иако је влажно време донело олакшање када је реч о пожарима, упозорава се да оно доноси и опасности у виду поплава и рушења дрвећа.

Јаки пљускови донекле су прочистили ваздух у Аустралији, али су Сиднеј, Камбера и Мелбурн остали у првих 100 најзагађенијих светскиих градова.

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести