Приштина три и по месеца од избора и даље без институција

ПРИШТИНА: Готово три и по месеца од ванредних парламентарних избора одржаних на косовској територији, Приштина је без владе, без договора двеју водећих странака, Покрета Самоопредељена и Демократског савеза Косова о постизборном коалиционом споразуму, али и без изгледа да то питање скорије буде решено.
pristina, tanjug video
Фото: Танјуг (Видео)

Потенцијални коалициони партнери, Самоопредељење Аљина Куртија и ДСК Исе Мустафе, о томе причају у јавности, размењују писма и поруке на друштвеним мрежама, оптужујући једни друге да су одговорни за одуговлачење формирања владе.

У међувемену председник привремених приштинских институција, Хашим Тачи, је поновио претње да ће, уколико две странке не нађу решење за формирање институција, сам наћи решење у складу са уставом и законима.

Он је поновио захтев лидеру Самоопредељења да достави име мандатара с обзиром на то да су прошла 22 дана од званичног објављивања изборног резултата.

Курти с друге стране поручује да ће име мандатара доставити, како каже, у року и без одлагања, али и без прецизирања када ће то учинити, пренела је приштиска Газета Експрес.

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести