Кинески фестивал светла у Београду и Новом Саду

БЕОГРАД: Кинески фестивал светла биће отворен у Новом Саду и Београду, у четвртак и петак, 23. и 24. јануара, а на тај начин ће, уз представљање кинеских лампиона у нашој земљи, бити прослављена кинеска Нова година.
kineski festival
Фото: Youtube Printscreen

Фестивал, који се у Србији одржава по други пут, организује се под покровитељством Владе Србије, амбасаде Кине, Покрајинске Владе, Града Београда и Града Новог Сада.

Изложбу лампиона грађани ће моћи да обиђу од 23. јануара у Новом Саду и од 24. јануара у Београду, све до 16. фебруара, а лампиони ће бити упаљени сваки дан од 17 сати, наводи се у саопштењу владе.

У четвртак, 23. јануара, у Лиманском парку у Новом Саду, фестивал ће отворити градоначелник Новог Сада Милош Вучевић, амбасадорка Кине у Србији Чен Бо и покрајински секретар за културу Драгана Милошевић.

Након Новог Сада, фестивал ће бити отворен у Београду, у петак, 24. јануара, у 16.40, на платоу код фонтане "Рибар" на Калемегдану, како би у 17 сати по локалном, а у поноћ по пекиншком времену уз одбројавање и велики ватромет дочекали кинеску Нову годину.

Фестивал у Београду отвориће званичници Србије и представници амбасаде Кине у нашој земљи, додаје се у саопштењу.

Фото: Youtube Printscreen

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести