Студенти ПМФ приредили вече "Танго заплеши – Аргентини се насмеши"

Студенти треће године Хотелијерства на Природно-математичком факултету организовали су хуманитарно тематско вече под називом „Танго заплеши – Аргентини се насмеши” у ресторану „Рибарац”, током којег су од продатих улазница и донација прикупљали новац за удружење „Ханина нада” основано 2004. године с циљем да помогне и пружи подршку породицама с децом са сметњама у развоју и инвалидитетом.
1
Фото: Dnevnik.rs

Осим тога, покренули су и акцију прикупљања слаткиша, играчака, одеће и осталих потрепштина, које ће накнадно бити дониране једној ромској породици с петоро деце, која живи у доста лошим условима, али и деци из Свратишта.  

Гости су током вечери кроз специјално припремљени програм могли да упознају Аргентину као туристистичку дестинацију и осете дашак страсти из те земље. Говорило се о историји те државе и њеној култури, а посетиоци ресторана гледали су и традиционални плес танго и уживали у гастрономији те земље, чију су храну припремали студенти Гастрономије, а могли су да кушају и традиционални аргентински чај мате. По речима једног од студената, који је те вечери био у улози пи-ара догађаја Филипа Герхарта, Аргентина као егзотична јужноамеричка држава им је била веома примамљива и интересантна да је обрађују за потребе тематске вечери.

Фото: Dnevnik.rs

– Веома нам значи што на овакав начин учимо да организујемо догађај јер први пут као врло млади упливавамо у менаyерске воде, рукујемо разним уговорима, имамо контакт с људима, остварујемо нова познанства, а самим тим што некоме помажемо, ово вече нам још више значи и веома смо срећни – рекао је Герхарт.

То је 49. пут да су студенти самостално, а уз подршку професора и факултета, организовали догађај у оквиру практичног дела испита из предмета Анимација и логистика у туризму. Имали су задатак да осмисле тему, пронађу спонзоре за реализацију свечаности и припреме специјалан програм, храну и пиће. По речима предметне професорке др Анђелије Ивков Џигурски, после 15 година организације више немају трему.


У вечери уживао и амбасадор Аргентине

Гост вечери био је и амбасадор Републике Аргентине Њ. Е. Естанислао А. Зањелс, који је пре почетка програма истакао да је веома срећан што су га угостили студенти и професори ПМФ-а. Он је додао да ће му бити интересантно што ће видети шта су студенти осмислили, будући да су наша земља и Аргентина врло сличне и повезане.


– Трудимо се да кроз један тематски догађај прикажемо најзначајније туристичке атрактивости неке дестинације – објаснила је проф. др Ивков Џигурски. – Студенти у почетку буду помало уплашени док не одаберу тему, осмисле сценарио и читав програм, међутим, како време одмиче, забораве да је то испит, саживе се с пројектом у потпуности и дају 110 одсто себе. То превазиђе питање испита и није им више на првом месту то да ли ће положити или не, већ да пројекат што више успе и да, наравно, остваре хуманитарни циљ. Морам да похвалим ову генерацију. Позитивно су нас изненадили, озбиљни су и зрели и посвећено су приступили пројекту.

В. Бијелић

Фото: Ф. Бакић

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести