Кина: Следеће недеље се 160 милиона људи враћа на посао

ПЕКИНГ:  Кина очекује да ће се око 160 милиона запослених вратити на своја радна места током следеће недеље, јер земља настоји да умањи економски утицај новог корона вируса(Ковид-19).
kina, tanjug ap
Фото: Tanjug (AP Photo/Dake Kang)

ЦНН пише да се следећег уторка обележава званични крај периода лунарне Нове године што је весели датум у кинеском календару, који је ове године помрачен вирусом који је однео више од 1.110 живота у континенталној Кини.

Огромна мобилизација људи долази упркос претходним упозорењима грађанима да избегавају велике гужве.У брифингу за новинаре у уторак кинески званичници су рекли да ће бити предузете мере за смањење ризика од преношења корона вируса.Те мере укључују ограничавање броја путника у возовима и аутобусима, побољшање стерилизације јавног превоза и обављање провере температуре путника, рекао је Су Јахуа, директор Одељења за транспортне услуге.

Додатних 1.638 потврђених случајева вируса који је јуче добио име Ковид-19 пријављено је јутрос у жаришту епидемије Хубеју, у централној Кини. То је мање него претходног дана, што указује да се ширење вируса можда стабилизује у централној провинцији.

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести