Јеж Соник обара рекорде гледаности

Филмско остварење о јежу Сонику "Sonic the Hedgehog" оборило је рекорде гледаности и зараде на биоскопским благајнама током протеклог викенда. На благајнама у САД филм је зарадио у прва два дана 57 милиона долара, што је рекорд за један филм који је настао по видео-игрици.
e
Фото: Youtube Printscreen

Предвиђања су да ће "Sonic the Hedgehog" у четири дана премијерног емитовања оборити рекорд од 68 милиона долара, пишу Независне.

Прије овог цртаног јунака највећи рекорд је постигао "Покемон детектив Пикаћу", којем је глас позајмљивао Рајан Рејнолдс, а који је током првог премијерног емитовања зарадио 54,3 милиона долара.

Што се тиче бокс офиса с ове стране океана, "Sonic the Hedgehog" је имао веома добар старт са 43 милиона долара зараде, тако да је филм до сада глобално прикупио око 100 милиона долара.

Продукција овог филма је коштала 87 милиона долара, што значи да је "Соник" већ у првом викенду емитовања исплатио уложено. Иначе,  овај лик је створен по узору на култну видео-игру коју је правила компанија "Сега". Главном лику глас даје Бенд Шварц, док се у осталим улогама појављују Џејмс Марсден и Џим Кери.

Овај добар старт донео је велику зараду кући "Парамоунт" и режисеру Џефу Фаулеру, који је био приморан да редизајнира лик Соника због бројних притужби обожавалаца. Управо овај редизајн је померио датум премијере емитовања филма.

"Соник" је на овај начин погазио конкуренцију, јер се на далеком другом месту нашао филм "Птице грабљив", којег су поједини медији већ описали као највеће разочарење у свету филмова о суперхеројима. Глумачка екипа коју предводи Маргот Роби у улози Харли Квин зарадила је свега 17 милиона долара за три дана емитовања. На трећем месту нашао се хорор филм "Острво фантазије", који је настао по узору на истоимену серију која се емитовала на телевизији. Ово остварење је зарадило 14 милиона долара.

Од осталих великих побједника протеклог викенда значајан резултат је постигао филм "Паразит", који је имао поновљену премијеру у многим биоскопима након освајања Оскара.

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести