Михајловић са британском амбасадорком о Моравском коридору

БЕОГРАД: Министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић састала се данас са амбасадорком Велике Британије у Србији Шан Меклауд, са којом је разговарала о изградњи Моравског коридора, сарадњи у области ваздушног саобраћаја, као и о заједничким пројектима за унапређења родне равноправности.
mihajlovic1, tanjug
Фото: Танјуг (Видео)

Михајловић је истакла да је Моравски коридор изузетно важан за Србију, као и да је сарадња са компанијама „Бехтел“ и „Енка“, које су међу најбољим светским фирмама, веома добра.

„С обзиром на то да заједнички реализујемо овај значајан пројекат, желим да вас известим да све тече по уговореној динамици. Израда техничке документације за уређење Мораве је у току, ради се експропријација на преосталим секцијама, у завршној смо фази преговора за споразум о зајму“, рекла је Михајловић, наводи се у саопштењу.

Саговорнице су се сагласиле да се у најскоријем року потпише и споразум о ваздушном саобраћају између две државе, с обзиром на то да су се за то стекли услови након Брегзита.

На састанку је било речи и о пројекту „Родно одговорно управљање“, који Координационо тело за родну равноправност реализује са ресорним министарствима и УН Вомен, а који се финансира из британског Фонда за добру управу, те потреби заједничке сарадње у борби против родних стереотипа.

Амбасадорка Меклауд изразила је задовољство због успешне сарадње са министарством на чијем је челу потпредседница Михајловић.

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести