Миодраг Гемовић: Продужићемо ниску добрих резултата

У суботу се у Суботици игра војвођански суперлигашки дерби, у којем ће снаге одмерити фудбалери Спартака и Војводине.
Ј. Грлић/ Миодраг Гемовић (28) у акцији
Фото: Ј. Грлић/ Миодраг Гемовић (28) у акцији

Дуели ове две екипе у скоријој прошлости умели су да донесу одличан фудбал, понекад и убедљиве победе једног од ривала и нема никаквог разлога да тако не буде и у њиховом предстојећем окршају. Три бода биће велики мотив за оба тима, јер Спартак се бори за  плеј-оф, док Новосађани желе да наставе серију победа и начине нови корак ка изласку у европску конкуренцију. Црвено-бели биће јачи за неколицину фудбалера који су се опоравили од повреда и болести (Нешковић, Гемовић и Ђурић), тако да ће тренер Лалатовић моћи да рачуна на све снаге.

- Повреда колена сада је иза мене – рекао је Миодраг Гемовић, један од играча у које Лалатовић има велико поверење. – Жеља ми је да се, пре свега, нађем међу 18 фудбалера који ће конкурисати за састав, а онда, најискреније, да будем и међу стартерима. То је оно што интимно прижељкујем, али је, наравно, коначна одлука на тренеру. Нови тријумф пуно би нам значио и њиме бисмо направили велики корак ка испуњењу циља, иако знамо да и играчи Спартака размишљају на сличан начин.

Гемовић је, уз повреду, одрадио и утакмицу суспензије због картона.

- Никада није добро када се повредите, али испада да је моја озледа, када је већ морала да се деси, уследила баш у периоду када сам паузирао због казне. Потпуно сам спреман да се придружим саиграчима. Атмосфера у клубу и тиму је на изузетно високом нивоу, играмо добро и убеђен сам да ће сваки од нас уложити и последњи атом снаге да савладамо Суботичане и продужимо ниску добрих резултата.

Војводина у овој сезони игра по провереном рецепту: агресивно, с високим пресингом и снажно у дуелима, користећи снагу колектива као највеће оружје.

- Нећемо ништа да мењамо за дуел  са Спартаком, јер нам ова игра доноси резултате. Током читаве зиме спремали смо се да баш тако играмо и немамо разлога да размишљамо о другачијем правцу. Наравно, има и домаћин своје играчке адуте, па очекујем добру и квалитетну утакмицу, али мислим да смо у овом тренутку ми у предности и потрудићемо се да  то покажемо на терену – нагласио је Миодраг Гемовић.

Утакмица Спартак – Војводина игра се у суботу у Суботици, са почетком у 16 часова.

А. Предојевић

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести