Новосадски волонтери у акцији солидарности и помоћи старијима

Покренута је акција „Помозимо нашим старијим суграђанима”, коју организује „Color Media Communications”, а на свом путу да помогне старијим особама за време ванредног стања наишла је на велик одзив међу Новосађанима.
д
Фото: Илустрација

Уколико је старијем грађанину или грађанки потребна помоћ приликом пазарења намирница, плаћања рачуна или сличних послова за које је потребан излазак из стана или куће, те шетње кућних љубимаца, могу се јавити на број телефона 021/472-05-12 и 063/37-60-80 сваког радног дана од 9 до 17 часова.

До сада се акцији прикључило око тридесет нових волонтера, а уколико је неко ко не спада у ризичну групу у могућности да помогне и прикључи се тој групи помоћника, може то учинити позивом на исти број и тако се пријавити. Послови који су волонтери обављали у претходна два дана су доношење основних намирница за неколико старијих жена које то нису у стању саме да учине, а позивају све старије суграђане да се без суздржавања јаве уколико им је потребна и додатна помоћ.

Акцији се прикључио и „Сербиа Фасхион Њеек”, чија је председница Светлана Хорват рекла да у ово тешко време морамо бити сложни и адекватно реаговати.

– Сигурно да је предстојећи период најтежи за наше најстарије суграђане, који морају бити у потпуној изолацији – казала је Светлана Хорват. – Морална је обавеза сваког појединца да помогне најугроженијима. Хвала компанији „Color Media Communications“ што су брзо реаговали и покренули ову акцију.

Сви поклоници Националне недеље моде и млади који су прошли кроз волонтерски програм те манифестације, могу се прикључити акцији и јавити се путем званичних профила „Serbia Fashion Week”-а на друштвеним мрежама.

Д. Андулајевић

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести