ПОРОДИЦЕ С ДЕЦОМ КРШЕ НАРЕДБЕ Несавесни на санкању на Фрушкој гори 

Снег који је падао више од 24 часа измамио је Новосађане на Фрушку гору, где је у више наврата током претходна два дана на потесу Иришки венац-раскрсница и Гребенски пут, примећен већи број породица који су са малом децом дошли на санкање.
1
Фото: NP Fruška gora

Упркос препорукама о забрани кретања током ванредног стања, а посебно забрани свих јавних окупљања грађана у отвореном простору која је прописана „Уредбом о мерама за време ванредног стања”, грађани су несавесно дошли на рекреацију и забаву, чиме су потенцијално угрозили и себе и безбедност других грађана. Грађани су се санкали у великој групи, окружени другима, а како незванично сазнајемо на препоруке чувара запослених у Јавном предузећу (ЈП) „Фрушка гора” да би требало да поштују препоруке и мере Владе Републике Србије нису реаговали.

Из Јавног предузећа „Национални парк Фрушка гора” указују на то да је само током јучерашњег дана на том подручју примећено 20-ак возила са новосадским регистарским ознакама, као и већи број породица које су се санкале са децом упркос „Наредби о ограничењу и забрани кретања лица на територији Републике Србије” којом се забрањује кретање у свим парковима и јавним површинама намењеним за рекреацију и спорт још од 21. марта.

Фото: NP Fruška gora

„Овим путем скрећемо пажњу и на бројне грађане који су затечени на поменутим локацијама у својим возилима услед слетања са пута због непоседовања адекватне зимске опреме”, стоји у допису тог ЈП које нам се обратило, уз нагласак да је њихова чуварска служба о свему обавестила надлежне органе.

Како незванично сазнајемо око 14 часова су изашле две патроле Полицијске управе Рума и Полицијске управе Нови Сад, које су опоменуле грађане да не крше наредбе које важе током трајања пандемије коронавируса.  

В. Б.

Фото: NP Fruška gora

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести