Милошевић: Повратак нормалном животу - постепено

Ситуација се смирује, приметили смо последњих дана варирање броја болесника али са тенденцијом ка паду, каже Заменица директора Инфективне клинике Клиничког центра Србије Ивана Милошевић
ivana milosevic
Фото: Youtube Printscreen

БЕОГРАД: Заменица директора Инфективне клинике Клиничког центра Србије Ивана Милошевић изјавила је да је, упркос томе што је епидемиолошка ситуација доста повољнија, неопходно да враћање нормалном животу буде постепено.

"Добро је што се мере релаксирају. Али, ма како да порука буде непопуларно схваћена међу грађанима и што би сви да се врате нормалном животу, то мора да буде постепено и уз строго праћење препорука које су на снази", поручила је Милошевић за РТС.

Она је навела да је присутан тренд смиривања ситуације и на Инфективној клиници.

"Ситуација се смирује, приметили смо последњих дана варирање броја болесника али са тенденцијом ка паду. Такође, мање је болесника који захтевају респиратор", навела је Милошевић и додала да је тренутно у тој здравственој установи 62 болесника, са два на респиратору.

Према њеним речима, смештени на клиници су различите животне доби.

"То је радно активна популација, понеко из старије популације и људи са различитим хроничним болестима", казала је Милошевић.

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести