Признања за заједништво, хуманост и храброст у Кикинди

КИКИНДА: Градоначелник Кикинде Павле Марков уручио је „Никољданске повеље“ заслужним појединцима и колективима који су дали свој допринос у активностима на сузбијању епидемије у време ванрендог стања.
Sa uručenja Nikoljdanskih povelja u Kikindi  Foto: Grad Kikinda
Фото: Са уручења Никољданских повеља у Кикинди  Фото: Град Кикинда

Повеље је добило 550 појединаца, волонтера, пољопривредника, спортских радника представника предузећа и компанија из овог града и других средина, као и јавних установа.Марков је нагласио да је Кикинда имала велики изазов у протеклом периоду који је претио да доведе у питање и будућност самог града.

- Када се налазите у тешкој ситуацији тада можете да видите како једна заједница реагује. Уважавајући да је Кикинда изнела један веома добар резултат у борби против коронавируса, на то сам веома поносан. То није моја лична оцена, него оцена шире јавности. Осетило се велико заједништво и хуманост, као и храброст у правом тренутку – рекао је Марков. - Одувек је наш град красило заједништво и веома ми је драго да је тако и данас. Сматрали смо да је веома важно да све оне појединце, колективе и предузећа препознамо и наградимо, иако сматрам да је њима најважније оно што су учинили за своју заједницу.

Никољданске повеље добило 550 појединаца и колектива који су дали несебичан допринос у сузбијању епидемије

Између осталих, признања су добили и сви волонтери Црвеног крста и они који су се добровољно ангажовали у овој хуманитарној организаицји, волонтерским центрима да помогну најстаријим суграђанима којима је помоћ била потребна.

- Наш највећи циљ јесте да помогнемо људима и то је наш мото. Јесте било тешко, нисмо имали пуно знања о томе шта нам се дешава, јер ситуација није била уобичајена, али смо се веома добро снашли - рекла је Мила Ковачевић из Црвеног крста Кикинде.

Значајну улогу одиграле су и месне заједнице, које су такође завредиле признања. Предсендик МЗ Мокрин Живко Угреновић истакао је да је битно да су се сви у селима посветили решавању овог проблема, при чему су имали велику подршку суграђана.

- У Мокрину је било шесторо заражених, интензивно смо вршили дезинфекције, имали више од 300 излазака код пензионера, тако да смо се веома успешно изборили са свим недаћама које су нас задесуле - додао је Угреновић.

Свој допринос дали су и кикиндски пољопривредници, који су у условима ванредног стања обавили пролећну сетву, своје редовне послове, а на све то радили су дезинфекцију јавних површина у граду и селима и утрошили око милион литара средстава за дезинфекцију. Пољопривредник Стојан Падејчев из Кикинде каже да је увек задовољство када на било који начин може да се помогне свом граду. Падејчев сматра да су пољопривредници одрадили посао који је био од великог значаја за град.

М. Митровић

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести