Ново рочиште за покушај убиства сестре 10. јула

У новосадском Вишем суду суђење Жарку Шушиловићу (30) из Бачке Паланке, окривљеном да је пре две године на улици избо рођену сестру Д. Ш. (22), јуче је одложено за 10. јул. Не искључује се могућност да ће тада доћи до изношења завршних речи, односно краја главног претреса.
Sud u Novom Sadu/Dnevnik arhiva
Фото: Dnevnik.rs

На јучершњем рочишту пред новим већем, којем је председавала судија Наташа Војновић, суочили су се сведок И. К. из Бачке Паланке и окривљени. Обојица су остали при својим потпуно супротстављеним тврдњама. Сведок И. К. остао је при исказу да је окривљени на лицу места изговарао: „Убићу је” и „Заслужила је”, показујући потезе окривљеног које је Шушиловић радио ногом у тренутку док су му полицајци прилазили, уз наводну вриску и цику деце у окружењу. Оптужени, гледајући у очи сведока, рекао је да то није истина. 

Како смо раније писали, на последњем претресу у мају прошле године, сведок И. К. изјавио је да је окривљени сестру „буквално газио по глави” док је лежала на земљи испред њега и није се померала. Сведок је додао да је окривљени и пред полицајцима који су у међувремену стигли на лице места, рекао да ће је убити и да је то заслужила. Сведок је такође навео да је на месту догађаја била једна жена с дететом, којој је рекао да склони дете да не гледа такве сцене. Касније је сазнао да се заправо радило о супрузи окривљеног, с којом се у међувремену развео. По речима окривљеног, он и његова супруга били су у везама из којих имају по једно дете, а затим су у браку добили и заједничко дете. Казао је да сматра да би се односи између супруге и њега средили да сестра није отишла да станује с њом и дететом, јер има утисак да је сестра допринела растурању њиховог брака. Он је казао да је кобног дана, половином јула, нормално причао са супругом кад је његова сестра изашла и аутобуса и пришла. Рекао јој је да хоће да поприча с њом с обзиром на то да су имали поремећене односе, а она му је одговорила да немају о чему да причају и да ће звати полицију, мада му није било јасно због чега. Навео је потом да је сестру ударио песницом јер је кренула на њега и махала рукама. Међутим, на истом рочишту, бивша супруга оптуженог је рекла да она није видела да га је сестра у спорној прилици иједном ударила.

Подсетимо, окривљени је раније навео да је његова сестра пала прво на шибље, а можда потом и на шрафцигер, који је тад имао код себе. Наводно, та алатка, укупне дужине око 16 центиметра му је у једном тренутку испала из џепа радних панталона, а он ју је махинално подигао.

Он је на почетку процеса почетком марта прошле године изнео одбрану и рекао да је оптужницу разумео, али да не зна да је убо сестру. По његовим речима, све је почело кад је његова сестра с његовом женом и дететом, након забране родитељског старања и приласка, односно свађа, отишла из куће да живе заједно у подстанарском стану.

М. Вујачић

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести