ОШ „Светозар Милетић” у Тителу: У очекивању потпуне адаптације

ТИТЕЛ: Пре појаве коронавируса Основна школа „Светозар Милетић” аплицирала је за средства на неколико различитих конкурса у различитим министарствима и секретаријатима.
Titel Foto: Dnevnik.rs / B. Lučić
Фото: Тител Фото: Дневник.рс/ Б. Лучић 

Како нам је рекао директор школе мр Петар Којић, средства су углавном намењена побољшању услова наставе кроз опремање учионица наставним и ненаставним средствима.

- Школа је добила од Покрајинског секретаријата за образовање пет паметних табли и пет пројектора, у вредности 500 000 динара. Покрајински секретаријат је уважио чињеницу да се наша школа састоји од пет објеката распоређених у четири насељена места и сразмерно томе и потврдио да су нам свима сва деца једнака и пођеднако важна ма где она била – каже Којић и изражава захвалност, јер ће табле заиста наставу подићи на један много виши и квалитетнији ниво.

Покрајински секретаријат за образовање је по другом конкурсу доделио овој школи 170 000 динара за замену дела дотрајалих ђачких клупа и столица.

- Поред ових конкурса водимо рачуна о запосленима и њиховом стручном усавршавању, које није изостало ни ове године. Добили смо 80.000 динара за обавезно стручно усавршавање запослених. Поред захвалности Покрајинском секретаријату за образовање, желим да истакнем да имамо подршку локалне самоуправе на челу са председником општине Драганом Божићем, који нам је помогао да се нађемо на списку Канцеларије за капитална улагања Републике Србије, тако да у наредном периоду можемо очекивати комплетну адаптацију централне школе у Тителу, вредну чак 420 милиона динара – најављује Којић.

На предлог Којића локална самоуправа је платила и урадила вредан пројекат који се наметнуо у заиста великој конкуренцији. Ускоро се очекује расписивање тендера за адаптацију и санацију школске зграде у Тителу.

- Посебно бих желео да се захвалим нашим ђацима и наставницима који су дали све од себе да у протеклом, не баш лаком периоду, покажу да смо сви заједно и да смо сви једни уз друге када је најтеже. Тако смо, упркос свим недаћама, школску годину успешно привели крају – поручио је Којић.

Ж. Марковић

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести