Вулин: Вучић крив и за све што се дешава на Балкану

БЕОГРАД: Председник Покрета социјалиста Александар Вулин оштро је реаговао поводом бројних напада на председника Србије Александра Вучића који долазе из региона и поручио да Вучић "очигледно мора да буде крив и за све што се дешава на Балкану".
vulin
Фото: Tanjug/Ministarstvo odbrane Srbije, arhiva

Данима Вучића нападају из региона. Траже његову одговорност за сваког зараженог на Балкану. Пљују га у Хрватској зато што њихова влада не тестира оболеле, нападају га у Црној Гори зато што су им скупи тестови, оптужују га Шиптари за своје промашаје и лажи и зато што нико ни не зна колико има заражених у Приштини. Вучићу није довољно што је крив за све у Србији, него мора да буде крив и за све на читавом Балкану, казао је Вулин, саопштио је ПС.

Лидер ПС-а констатовао је и то да је Вучић често усамљен у својој борби за Србију и да они који му дугују све, ћуте.

На жалост и у тој борби је углавном сам, око њега ћуте, чак и они који му дугују све, чекају да прође дан, заклоњени иза њега, сигурни да ће он на себе преузети сваки напад. Вучића и данас нападају, али нико још није успео да му каже да су бројеви које износи лажни, сматра Вулин.

Вулин је истакао да могу Вучића да мрзе колико год желе, али да је Вучић тај који говори истину и који побеђује.

Можете да мрзите Вучића, може да изгледа као да је сам, али он увек говори истину, и он увек победи, навео је Вулин у саопштењу.

У региону незадовољни упоредним подацима о тестирању

Упоредни подаци о тестирању у Србији и ширем региону које је раније данас изнео председник Србије Александар Вучић нису наишли на најбољи "пријем" код најближих суседа.

Тако је Јутарњи лист пренео данас вест под називом: "Србија пуца по шавовима, Вучићу пуна уста Хрватске: Од чега тамо да умру, кад нико није тестиран".

У чланку се наводи да је Вучић одбацио тврдње да Србија не тестира довољно на корона вирус, тврдећи да је тестирано више него у свим осталим државама некадашње Југославије заједно.

Директор црногорског Института за јавно здравље Бобан Мугоша рекао је да председник Србије "износи неистине" и поручио му да "Црну Гору остави на миру".

Коментаришући изјаву председника Србије да Црна Гора нема ни лабораторију за ПЦР тестове, Мугоша је рекао да његове тврдње не заслужују коментар.

Додао је да колеге епидемиолози из Србије знају да се у Црној Гори једино ради ПЦР дијагностика.

Док Србији замерају компаративне податке, у земљама региона од почетка епидемије настоје да на наводно неупоредиво горем стању него у Србији граде позитивнију слику своје епидемиолошке ситуације и мерама које предузимају.

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести