Обнова вреловода на Грбавици, Подбари, Детелинари...

Грађевинска сезона ЈКП „Новосадска топлана“ се захуктала, а Новосађани су сведоци да се ради у готово свим деловима града.
Radovi u Sonje Mariković Foto: V. Fifa
Фото: Радови у Соње Мариковић Фото: В. Фифа  

И ове године биће обновљене најнепоузданије и најстарије деонице вреловодне мреже на Подбари, Детелинари, Грбавици, у блоку Париске комуне, као и у улицама Соње Маринковић, Бранислава Нушића и Валентина Водника.

- Екипе су овогодишњу гра­ђевинску сезону отпочеле реконструкцијом дела главног вода за снабдевање Лимана топлотном енергијом - каже за “Дневник” директор ЈКП „Новосадска топлана“ Добросав Арсовић. -  Планираном динамиком одвијају се и радови на осталим локацијама у граду, а грађани ће, као и до сада, бити благовремено обавештени, како о радовима, тако и о плану измена режима саобраћаја. Све сложеније и обимније радове на мрежи “Новосадска топлана” изводи у етапама, како би саобраћај у што мањој мери био додатно оптерећен, те упућујем молбу свим учесницима у саобраћају да се придржавају упутстава привремене сигнализације, како бисмо заједно допринели бољој проходности саобраћаја током трајања радова.

Фото: Илустрација Фото: В. Фифа

Због радова на снази су измене режима саобраћаја широм града.

Због приступа механизације заузет је део пешачке и бициклистичке стазе на Булевару цара Лазара, преко пута “Меркатор” центра, на делу Булевара ослобођења, од броја 100 до Улице Браће Рибникар, заузета су паркинг места, бициклистичка стаза и крајња десна сао­браћајна трака до 5. септембра, а до 17. августа измењен је режим саобраћаја у блоку Мише Димитријевића и Гогољеве улице.

Такође, због радова на мрежи, забрањен је блоковски саобраћај у делу града оивиченом улицама Париске комуне, Краља Петра И, Руменачком, Јована Храниловића и Улицом Омладинског покрета, док је у блоку Гогољеве и Улице Вере Павловић на снази измена режима саобраћаја до 10. августа. Радови су изменили режим саобраћаја и у делу Улице Бранислава Нушића до 26. јула, као и у делу Улице Соње Маринковић, и то до 1. августа. У Улици Валентина Водника забрањен је саобраћај у делу улице до 24. августа.

Планираном динамиком одвијају се и радови на мрежи на Подбари, у делу улице Марка Миљанова од Косовске до Улице Милана Ракића, као и у блоку Душана Васиљева и Улице Епископа Висариона. Обиман посао у овом делу града биће завршен до 29. јула, односно до 1. августа. На Детелинари је на снази измена режима саобраћаја због радова у блоку улица Грчића Миленка и Стевана Дивнина Бабе, као и у улици Облачића Рада и рок за завршетак радова на обе локације је 23. август.

Како истиче Арсовић, екипе “Новосадске топлане” сасвим извесно ће бити ангажоване на још неколико локација. Планирани су радови на вреловодној мрежи у центру града, тачније у блоку Улице Илије Огњановића, Краља Александра, Позоришног и Трга слободе, а биће обновљена траса вреловода од Улице Игњата Павласа дуж Дунавске и Улице Иве Лоле Рибара до Булевара Михајла Пупина, као и у Улици Богобоја Атанацковића.


Улица Павла Папа постаје „слепа”

Саобраћај у у зони раскрснице улица Павла Папа и Валентина Водника биће обустављен од данас до 24. августа због реконструкције вреловодне мреже. Улица Павла Папа ће због тога бити “слепа” из смера Булевара ослобођења, као и из смера Улице Стевана Сремца до раскрснице са Улицом Валентина Водника.

Б. П.


Важно је напоменути да се у “Новосадској топлани” стриктно спроводе све мере превенције ширења вируса ковид-19 - истиче Арсовић. - С тим у вези, корисници услуга који имају потребу да посете просторије Одсека за односе с потрошачима у Улици Владимира Николића број 1, то могу да учине радним данима од 7 до 16 часова, уз обавез­но мерење телесне тем­пе­ратуре и дезинфекцију руку на улазу у просторије, као и коришћење заштитне маске.

Из Топлане апелују на гра­ђане да, у циљу спречавања ширења вируса непосредним контактом, све што могу ураде путем имејл адресе осј­нстоплана.рс или да информације добију телефонским путем, сваког дана од 6 до 22 часа на бројеве телефона 423-712, 420-853 или на број 0800-100-021.  

 А. Брзак

 

 

 

 

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести