Министарство рада: КОВИД код 272 корисника и 86 запослених

БЕОГРАД: У установама социјалне заштите и Домовима за смештај одраслих и старих потврђено је присуство вируса КОВИД - 19 код 272 корисника и 86 запослених закључно са данашњим даном, саопштилоје Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања.
Dom zdravla na Novom naselju Foto: Dnevnik.rs/arhiva
Фото: Dnevnik.rs

Како се наводи, корисници и запослени у установама социјалне заштите код којих је потврђено присуство вируса доброг су здравственог стања, углавном без симптома или са слабим симптомима.

"Ситуација у установама је под контролом, располажу са довољним количинама личне заштитне опреме и дезинфицијенаса, функционишу без неких већих проблема", саопштило је Министарство.

Присуство вируса КОВИД -19 потврђено је у геронтолошком центру Београд, радним јединицама Вождовац и Бежанијска коса, као и геронтолошким центрима Младеновац, Књажевац, Суботица, Ниш, и у радним јединицама Футог и Лиман новосадског геронтолошког центра.

КОВИД 19 је потврђен и у Служби Помоћ у кући Геронтолошког центра Суботица,

Установи за одрасле и старије Лесковац, Дому за смештај старих лица Смедерево, Домско одељење при Центру за социјални рад Брус и служби помоћи у кући Геронтолошког центра Београд.

Присуство КОВИД-19 утврђено је и у Дому за смештај старих лица у Сурдулици, Дому за старе и пензионере у Кули, Дому за лица ментално ометена у развоју у Тутину, те центрима за социјални рад у Врању, Новом Пазару, Лесковцу, Жабљу и Тителу, Сечњу, као и центрима за породични смештај и усвојење у Крагујевцу, Ћуприји, Новом Саду и Београду.

КОВИД 19 потврђен је и у лазаревачком и чукаричком одељењу београдског центра за социјални рад, домовима за смештај одраслих и старијих ''Трем'' - Доњи Душник, ''Дом Топаловић'' - Кладово, ''Адам плус'' - Ковачица, ''Дом Златно срце'' - Умка, установи за старе ''Национални дом'' - Владимировац, као и домовима за одрасле и старије ''Бонаца'' - Београд, ''Реа Мартиа'' - Земун поље, ''Мојсиловић плус'' - Београд и ''Конак'' - Сремска Каменица.

Присуство КОВИД 19 утврђено је и у Установи за децу и младе ''Шабац'' у Шапцу, Дому за лица ометена у менталном развоју ''Срце у јабуци'', - Јабука, Панчево, Установи за одрасле и старије ''Гвозден Јованчићевић'' - Велики Поповац и

Агенцији за пружање услуге помоћ у кући НАНА С.В. - Београд.

Укупан број Установа социјалне заштите чији су оснивач Република Србија и АП Војводина износи 74, са капацитетом од 14.512 корисника.

Док је укупан број приватних пружалаца услуге социјалне заштите домски смештај одраслих и старијих на територији Републике Србије износи 229, са капацитетом од 8.617 корисника.

Министарство је саопштило да је укупан број излечених корисника установа социјалне заштите износи 653, а број излечених особа које су запослене у установама социјалне заштите износи 261.

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести