Ђерлек: Резултати добри, треба их одржати - поштовати мере

БЕОГРАД: Државни секретар Министарства здравља Мирсад Ђерлек указао је да је борба с вирусом корона далеко од завршетка, да су сада резултати задовољавајући, али да их треба одржати и апеловао на грађане да се придржавају мера.
d
Фото: Tanjug/video, arhiva

Тек нас, каже, чекају бурна јесен и зима, а држава се препрема за могућа изненађења која може донети вирус.

Ђерлек је за Танјуг рекао да, док не буде пронађена вакцина против Ковида 19, сви морају бити опрезни, а да се једино можемо одбранити од вируса поштовањем прописаних мера.

Србија се, каже он, налази у ''пакленом'' окружењу, јер се у земљама региона вирус шири, па је, подсећа, само у Црној Гори јуче било 589 позитивнх од 780 тестираних, што је забрињавајуће.

Да ли ће се корона из региона проширити код нас - хоће, упозорава Ђерлек.

Подсећа да све грађане који уђу у земљу постоји евиденција, док се тријажа прави на самој граници, а они који су сумњиви имају обавезу да се јаве ковид амбулантама.

Ђерлек каже да је захваљујући мери која је на снази, спречено ширење вируса корона.

Он је апеловао на све који праве славља да се придржавају прописаних мера.

У јулу нас је изненадила корона када смо очекивали стангирање, а ми смо имали нови пик који је био још опаснији него први, рекао је Ђерлек и подсетио да је на почетку епидемије у Србију ушло око 400.000 љиди који нису одмах идентификовани, али се касније испоставило да су неки од њих били позитивни на корона вирус, што је направило велики проблем.

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести