НВО: Бајден победио Трампа у Мичигену за 148.000 гласова

ДЕТРОИТ: На панелу невладине организације у највећем округу у Мичигену Вејн каунтију потврђено је да је демократа Џо Бајден победио Доналда Трампа у тој држави са 148.000 гласиова.
b
Фото: Youtube Printscreen

Резултати су потврђени у уторак увече, само неколико часова након што су републиканци привремено блокирали објављивање резултата тврдећи да је било нерегуларности приликом гласања у Детроиту.

Округ Вејн је био подељен (2:2) у вези с тим да ли да се потврде резултати пребројаних гласова, а онда се појавила невладина организација која је саопштила да су избори у Детроиту "били чисти", пренела је Си-Ен-Ен.

Изабрани председник Џо Бајден победио је у Мичигену за око 148.000 гласова, а округ Вејн му је донео победу, јер је тамо освојио 322.000 гласова више од Доналда Трампа, навела је Си-Ен-Ен.

Објављивање резултата је привукло пажњу председника Трампа, који је "качио" твитове републиканаца и ширио информације о томе да је "дошло до велике изборне преваре", наводећи да изборна комисија мора да му врати Мичиген.

Када је НВО објавила резултате, републиканци су позвали државног секретара Мичигена Џоселин Бенсон да изврши свеобухватну ревизију спорног округа, јер се "верује да је ту дошло до нерегуларности".

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести