Здрава вода за петсто кућа у панчевачком насељу Скробара

ПАНЧЕВО: Радови на изградњи водоводне мреже у насељу Скробара у Панчеву биће готови до краја године, што значи да ће око 500 домаћинстава имати здраву пијаћу воду, рекао је покрајински секретар за пољопривреду, водопривреду и шумарство Чедомир Божић приликом јучерашњег обиласка.
s
Фото: vojvodina.gov.rs

Покрајински секретаријат је за овај пројекат издвојио део средстава у износу од 9.648.000 динара, истакао је Божић.

Поред ове инвестиције у току је реализација још једног пројекта, у питању је изградња канализационе мреже у делу Шарпланинске улице у Панчеву. Учешће Покрајинског секретаријата у реализацији овог пројекта је нешто више од десет милиона динара. Радимо на креирању буyета за наредну годину и управо овим обиласцима утврђујемо циљне тачке на основу којих ће се и креирати програми, а потом и расписани конкурси за следећу годину. Очекујем да ћемо, у овом веома тешком пореду пандемије, успети да превазиђемо све неповољне околности и много јаче наставити са реализацијом програма који омогућују све бржи развој.

Градоначелник Панчева Александар Стевановић је истакао да ова посета представља оквир једне добре сарадње између локалне самоуправе и Покрајинског секретаријата.

Можемо видети да су радови на инсталацији водоводне мреже на једном делу територије града Панчева при крају, а по завршетку истих створиће се услови за прикључак пет стотина нових домаћинстава на ову водоводну мрежу, закључио је Стојановић.

Како је додао, овим активностима показују да су настројени ка стварању бољих услова за живљење као и подизање стандарда на овом подручју.

Покрајински секретар и делегација града посетили су јуче и пољоприведно газдинство породице Шкрбић. Породица се бави ратарством и обрађује 250 хектара земље.

Л. Р.

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести