Накит из старог Египта и Рима од сутра у Музеју Војводине

НОВИ САД: Изложба фотографија “Накит из старог Египта и Рима” почиње сутра и трајаће до 10. децембра у Музеју Војводине (Дунавска 35) у Новом Саду.
nakit
Фото: Tanjug/ Muzej Vojvodine

Овим пројектом се обележава Недеља дизајна (Design Week) Нови Сад, а организатор изложбе је Српска недеља моде (Serbia Fashion Week) у сарадњи са Амбасадом Арапске Републике Египат и Музејом Војводине.

Отварање изложбе је сутра у 16 часова, али због тренутне Ковид 19 ситуације, одржаће се без публике, у присуству Амр Алгувејлија, амбасадора Египта и Тијане Станковић Пештерац, директорке Музеја Војводине.

Посетиоци ће на изложби моћи да разгледају фотографије различитих примерака накита из старог Египта и римских сребрних копчи - фибула, настале као плод инспирације уметника Александра Рамадановића, кроз део колекције накита из археолоших збирки Музеја Војводине, у склопу изложбе „Накит, скривено значење”, саопштио је Музеј.

Снимак самог отварања изложбе, као и предавање на тему “Накит у контексту” египтолога Ненада Марковића, сви заинтересовани ће моћи да погледају преко интернет странице и YouTube канала Музеја Војводине.

“Недеља Дизајна Нови Сад” назив је уметничке платформе за повезивање културе, дизајна, креативних индустрија и иновација, као и за представљање различитих креативних израза домаћој и светској јавности. Традиционално ова манифестација истиче значај модног дизајна, тако што повезује савремено културно стваралаштво и нове изразе са традицијом и на тај начин омогућава публици да доживи снагу и утицај дизајна у свакодневном животу.

Изложба накита из Египта у Музеју Војводине може се посетити сваког радног дана од 10 до 18 сати, до уторка, 10. децембра, уз примену свих мера против Ковида 19.

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести