Саопштење ГСС Новог Сада: Град максимално помаже спорту

Градски спортски савез Новог Сада (ГССНС) као кровна организација 500 клубова и 25 савеза, а после необјективних гласина око односа Града према спорту, у комуникацији са својим члановима заузео је следећи став:
siska vladimir
Фото: Владимир Шишка, фото: Дневник

Град Нови Сад у последњих десетак година је заузео изузетно заштитнички став према спорту кроз различите облике подршке. Од обезбеђивања услова спортских терена и спортских сала до финансирања клубова и савеза путем редовних, посебних и ванредних конкурса.Без тих услова 80 одсто клубова не би могло функционисати.

Поред ових основних услова, подсетићемо на низ других ванредних помоћи Града значајним спортовима у задњих десетак година.

Колико пута је Град помогао фудбалским клубовима када су упали у финансијске неприлике? Одбојкашки клуб је пре седам година хтео престати да се такмичи са сениорском екипом. Кад је Град стао иза клуба, данас је ОК Војводина најбољи одбојкашки клуб у држави, баш као и рукометни који је исто систематски помаган.

Када је ватерполо клуб пао у безизлазне проблеме, захваљујући Граду је поново у пуном погону. Када је кошаркашки клуб био пред гашењем, Град је стао иза њега и данас је КК Војводина водећи клуб у кошаркашкој лиги.

Требали спомињати помоћ Града школском и предшколском спорту, особама са инвалидитетом, мањим спортовима као што су борилачки, стони тенис, бадминтон и слично.

Колико је спортских међународних првенстава, купова и манифестација организовао Град? Никада раније није са мање проблема функционисао спорт у Граду.

И зато се ГССНС кроз ово саопштење захваљује Граду и његовим челницима за допринос спорту и нада да ће такав однос бити и у будуће - каже се у саопштењу, које је потписао председник ГССНС Владимир Шишка.

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести